Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΛΑΜΠΡΩΣ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΝ, ΣΕ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΛΛΕ, ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΑΝΕΥΦΗΜΟΥΜΕΝ



Ολοκληρώθηκαν σήμερα, το Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο, οι Λατρευτικές και Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας.
Την Τρίτη 26η Ιουνίου το πρωί, συνεχίσθηκαν οι εργασίες του Θεολογικού Συνεδρίου, με εισηγητή τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, με θέμα: «Η θεολογία της Θεοτόκου και η ομολογία του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίλλου Λουκάρεως».
Αμέσως μετά, επακολούθησαν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών, επί των εισηγήσεων. Τέλος, εξεδόθη το επίσημο ανακοινωθέν του Διορθοδόξου Θεολογικού Συνεδρίου.
Το απόγευμα, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας πανηγυρικός Πατριαρχικός Εσπερινός, επί τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, χοροστατούντος της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, με την παρουσία των Εκπροσώπων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Παρόντες ο Εξοχ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι της Ελληνικής και Αραβόφωνης Κοινότητας, Σωματείων, το Σώμα Προσκόπων και ευσεβείς πιστοί.
Με το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση.

Συνέχεια...
http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου