Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ (Κονγκό Μπραζαβίλ)

Παντελεήμων Αράθυμος

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing and indoor

Image may contain: sky and outdoor

Image may contain: 1 person, sitting

Image may contain: 5 people, people standing, tree, wedding, child and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing, tree, sky, outdoor and nature

Image may contain: one or more people and outdoor

"Το πρωί της 27ης Ιουνίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στην πόλη του Dolisie προς επίσκεψη του Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος», καθώς και του εκπαιδευτηρίου «Φως Εθνών» της Ιεράς Μητροπόλεως, επί τη λήξει του σχολικού έτους 2017-2018.
Στο πρότυπο Ορφανοτροφείο είχε την χαρά της συνάντησης με τα περιθαλπόμενα παιδιά, στα οποία προσέφερε παιχνίδια, ρούχα, κλινοσκεπάσματα και γλυκίσματα. Ακόμη, είχε εκτενή συνεργασία με τον Διευθυντή π. Παύλο Diafouka για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.
Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διευθυντή κ.Jean Claude Tchilimbou και τους εκπαιδευτικούς του ορθοδόξου Δημοτικού Σχολείου, προς τους οποίους εξέφρασε τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την άριστη συνεργασία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα του παιδαγωγικού έργου τους.
Ακολούθησε δίωρη συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων των μαθητών σχετικά με τον έγκαιρο προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους 2018-2019. Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό γεγονός για την συνέχιση των κοπιωδών προσπαθειών της τοπικής Εκκλησίας υπέρ της νεότητος του Dolisie ήταν η έκφραση ευγνωμοσύνης των γονέων προς τον Μητροπολίτη και η προς αυτόν διαβεβαίωσή τους περί την εντατικοποιήσεως των προσπαθειών και της συναρωγής τους, ώστε το ορθόδοξο σχολείο να συνεχίσει την πορεία του ως το ποιοτικώς καλύτερο εκπαιδευτήριο της πόλεως.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε αγιασμό επί τη ενάρξει των εργασιών κατασκευής ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης (basketball) για τους μικρούς μαθητές, ως και τα παιδιά του ορφανοτροφείο, εντός του οικοπέδου όπου βρίσκονται τα δύο ιδρύματα (ορφανοτροφείο και δημοτικό σχολείο) με την ευγενική χορηγία του Αυτονόμου Λιμένος του Pointe-Noire.
Μετά τις τελικές συνεννοήσεις για την άμεση έναρξη των εργασιών ανακατασκευής των τουαλετών του ορθόδοξο εκπαιδευτηρίου και την σύντομη επίσκεψη προς έλεγχο της μικρής γέφυρας και του δρόμου που κατασκεύασε κατά το περασμένο έτος η Ι.Μητρόπολη προς διευκόλυνση της προσελεύσεως των μαθητών, ο Σεβ.κ.Παντελεήμων ανεχώρησε για το Pointe-Noire."

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARQ1jJilj3cUaVK3lcmsxunk4CrZdvEULr8O5VuJUVesl6nnXnTP7UXFdCdunDmX-vc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου