Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ-ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

"Την 19 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Περρή, ε.τ. Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Αιγύπτου στο Κονγκό όπου συναντήθηκε με τον διπλωματικό Ακόλουθο κ.Ahmed Ibrahim, ο οποίος αναπληροί τον απουσιάζοντα στο εξωτερικό κ.Πρέσβυ.
Ακολούθως μετέβη στην Προεδρία της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, κατόπιν προσκλήσεως, όπου είχε συνάντηση με τον Μέγα Καγκελάριο (Grand Chancelier) κ.Norbert Okiokoutina, ο οποίος ανεκοίνωσε την απόφαση του Εξοχ. Προέδρου της Δημοκρατίας του Κονγκό όπως απονεμηθή στον Σεβ. Μητροπολίτη κ.Παντελεήμονα υψηλή τιμητική διάκριση για την προσφορά του προς τη χώρα. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ευρίσκεται προς εκτύπωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ η απονομή θα πραγματοποιηθή προσεχώς σε ειδική τελετή.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μέγα Καγκελάριο για την απρόσμενη αυτή κίνηση αναγνωρίσεως του πολύμοχθου ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου και επεσήμανε ότι η τιμητική διάκριση ανήκει στη Μητέρα-Εκκλησία, το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, αποτελεί μία ακόμη αφορμή δοξολογίας προς το Θεό που καρποφορεί το Αποστολικό έργο και διαβεβαίωσε για την συνέχιση της θυσιαστικής διακονίας των συμπολιτών. Τέλος, επεσήμανε την πολύτιμη θυσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά των Ελλήνων και Κυπρίων χριστιανών προς τους Κονγκολέζους αδελφούς εν μέσω δριμείας οικονομικής κρίσεως.
Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Μητροπολίτης επέστρεψε αεροπορικώς στην έδρα της Ι.Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire."
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&__tn__=%2CdlC-RH-R-R&eid=ARC51LTmL2wMP_krS6RZDA_x-w1NlImo2SWdizf6Z1Hu-SVAshggnMjIgreKgr3qRRGa42SCMI87Vn16&hc_ref=ARTWS4yrp1jwpJQYtBVhJ1h7igpCMNbvndyKSZyQXdJ5KeDx-MDsVIq8AHvsp9k19hg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου