Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

"Για την στήριξη του θεάρεστου έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κένυας..."

Aristomenis Syngelakis

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες και φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, δέντρο, παιδί, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, λουλούδι, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες


"Απόψε στη Λάρισα: Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα. Ελάτε!
Σήμερα συμπληρώνονται πέντε μήνες από την αναχώρησή μας για την Κένυα και είμαστε καθ´ οδόν για τη Λάρισα, όπου απόψε, στις 7μμ, στο Χατζηγιάννειο, θα μετάσχουμε σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής αποστολής στην Κένυα.
Απόψε, οι 19 φερέλπιδες τελειόφοιτοι φοιτητές της Ιατρικής, οι καθηγητές κκ Χατζηχριστοδούλου και Σπελέτας και οι συνεργάτες τους και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Κοινωνικής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πόπη Δαμασκηνού και ο υποφαινόμενος) θα παρουσιάσουμε την εξαιρετική μας εμπειρία στη μεγάλη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, που κέρδισε με αιματηρό αντιαποικιακό αγώνα την ανεξαρτησία της από τους Βρετανούς.
Θα μιλήσουμε για τις δύσκολες συνθήκες που συναντήσαμε (ιδίως οι υπερήφανοι Μασάι μοιάζουν «ξεχασμένοι από το Θεό και τους ανθρώπους» αλλά η πλειοψηφία του πληθυσμού στο Ναϊρόμπι που διαβιεί σε άθλιες συνθήκες στις παραγκουπόλεις), θα περιγράψουμε το ιατρικό έργο που επιτελέσαμε, θα εκφράσουμε τα συναισθήματά μας από την επαφή με τα παιδιά και τους πολίτες της Υποσαχάριας Αφρικής, που υποφέρουν αλλά δεν χάνουν το χαμόγελό τους. Και θα συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, μαζί με τους πολίτες και κοινωνικούς φορείς της Λάρισας, να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό για την στήριξη του θεάρεστου έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κένυας υπό την πνευματική ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Ναϊρόμπι και Εξάρχου Κένυας Μακαρίου, ενός σπουδαίου Ιεράρχη.
Σε λίγες μέρες είναι Χριστούγεννα, η γιορτή της αγάπης. Ας θυμηθούμε, ιδίως τώρα αλλά και όλο το χρόνο, όσους αγαπάμε και κυρίως τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται! Η Ελλάδα, άλλωστε, ξέρει από φτώχεια, πείνα και προσφυγιά!
Καλά Χριστούγεννα!"

Περισσότερα...https://www.facebook.com/aristomenis.syngelakis?__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARDFgkaFfVmNOUwy19ZzXPPxdKAPAihNwNoM70CHujFy9Vq7OasSi_JAON2VfKR2szkz3q3JFI5JtNsp&tn-str=*F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου