Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Την 29η Δεκεμβρίου 2018, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στην Έδρα του Πατριαρχείου, τον Εξοχ. Υπουργό Yδάτων και Δασών κ. Alain-Richard Donwahi, της Δημοκρατίας της Ακτής Ελεφαντοστού, μετά της συζύγου αυτού, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου, υπό την διαποίμανση του οποίου υπάγεται το κράτος της Ακτής Ελεφαντοστού.
Ο Εξοχ. Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ακτής Ελεφαντοστού, της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιερεμία, καθώς και τον Νομικό Σύμβουλο της Κυβερνήσεως της Ακτής Ελεφαντοστού κ. Κoyo.
O Aλεξανδρινός Προκαθήμενος συζήτησε με τους επισκέπτες θέματα που αφορούν την παρουσία και τη δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ακτή Ελεφαντοστού και την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση αυτής.
Ο κ. Donwahi εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξανδρείας, ιδιαιτέρως δε προς το πρόσωπο του Προκαθημένου Αυτής, Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, του οποίου θαυμάζει το πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.
Σήμερα, Κυριακή 30η Δεκεμβρίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης χειροθέτησε τους Αγιοσαββαΐτες πατέρες, τον μεν Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γερμανό (Γαλάνη) σε Προϊστάμενο και Πνευματικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, τον δε Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ισαάκ (Τσαπόγλου) σε Μέγα Εκκλησιάρχη του Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, σε αναγνώριση της πολυετούς και καρποφόρου διακονίας αυτών προς την Αγία μας Εκκλησία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου