Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!! (Ι.Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν)

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παιδί και παπούτσια

"Σεβαστοί ιερείς, αφιερωμένοι στην Εντολή της αγάπης,
Ευλογημένοι συνέλληνες όπου γης,
Αγαπημένοι συντοπίτες μου Κυκλαδίτες,
Προσφιλέστατοί διαδικτυακοί φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν,
Σε μία ήπειρο όπου κυριαρχεί η παιδική θνησιμότητα με ρυθμούς δευτερολέπτων κυριολεκτικώς, η Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ κατάφερε να έχει το πρότυπο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», το οποίο ως σήμερα έχει κρατήσει στην ζωή κάποιες δεκάδες ορφανών παιδιών, στα οποία έχει προσφέρει την ορθόδοξη πίστη, έχει αναλάβει την περίθαλψη, την διαμόρφωση του χαρακτήρος και τις σπουδές τους και έχει παραδώσει στην τοπική κοινωνία νέους, μορφωμένους και τίμιους χριστιανούς πολίτες.
Τούτα τα παιδιά χρειάζονται την βοήθειά σας, ιδιαιτέρως αυτές τις Άγιες Ημέρες, όπου τα συναισθήματα είναι εντονότερα και η απουσία των φυσικών γονέων πονά…
Δυστυχώς, οι πραγματικά αγαθές προθέσεις, οι ειλικρινείς επαινετικοί λόγοι και τα πολλά διαδικτυακά «like», αν και εκφράζουν τα ευγενέστερα των αισθημάτων όλων και ενισχύουν ηθικώς τον κοπιώδη αγώνα, δεν αρκούν για να καλύψουν τις βιοτικές και πνευματικές ανάγκες αυτών των αθώων πλασμάτων, στα οποία η ζωή και ο κόσμος έδειξαν εξ αρχής ένα σκληρό πρόσωπο.
Προσφεύγοντας στις φιλότιμες χριστιανικές καρδιές σας, ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΙΚΕΤΕΥΤΙΚΩΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων εκάστου. Γίνομαι ο ίδιος επαίτης υπέρ των παιδιών που ο Χριστός εμπιστεύθηκε σε όλους μας αδιακρίτως, αφού «ο Θεός είναι αγάπη» (Α΄ Ιωάν. 4, 16).
Ταπεινά σας παρακαλώ να μην πείτε « ας βοηθήσει κάποιος άλλος καλύτερα…» γιατί έτσι κανείς δε βοηθά, μη προσπεράσετε βιαστικά τούτη την έκκληση ενός δικού σας ανθρώπου, ενός Ποιμένα που παλεύει μόνος υπό αντίξοες συνθήκες εξ ονόματος και εκ μέρους ΟΛΩΝ ΣΑΣ για να εξασφαλίσει την Ζ Ω Η κάποιων παιδιών, τα οποία αν δεν εύρισκαν θαλπωρή στην μητρική αγκάλη της Εκκλησίας θα ήταν νεκρά είτε από πείνα, είτε από ασθένειες ή ακόμα θα ήταν σφαγιασμένα από το μαχαίρι ενός μάγου ή ενός εμπόρου οργάνων σώματος!
Κοιτάξτε στα μάτια τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ και ελάτε νοερά στη δυσχερή θέση μου, του Πατέρα ανυπεράσπιστων και εγκαταλελειμμένων παιδιών…
Θέτω με συστολή καρδίας στην διάθεσή σας το τραπεζικό λογαριασμό της Ι. Μητροπόλεως και ζητώ αυχενοκλινώς την συγγνώμη, την κατανόηση, κυρίως όμως την έμπρακτη ανταπόκρισή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλά Χριστούγεννα! Ευλογημένο το νέο έτος 2019!
+ Ο Μπραζαβίλ Παντελεήμων
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά Μητρόπολη Κονγκό Μπραζαβίλ
(IBAN) GR 2701 101 4600 000 146 2961 7680
SWIFT CODE (BIC) ETHNGRAA"

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARCZLTjbrgUCW0xeJ2u2ovg2IYAQC5ZcjWedUhL_F8qVUY7nUpOfQGcwGePwior2VTiDGdEEjmQgnQ9x&tn-str=*F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου