Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή της βασιλόπιτας των Αρχόντων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

γραφείο ειδήσεων Amen.gr
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Αδελφότητας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» των Οφφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» στον χώρο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα παρουσία πολλών και εκλεκτών προσκεκλημένων, Εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, του Εκπροσώπου εν Αθήναις του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουϊνέας κ.κ Γεωργίου, Εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτου κ.κ Δαμιανού.
Προεβλήθησαν στιγμιότυπα από την πρόσφατη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β στην Κανάγκα του Κονγκό. Ακολούθησε ομιλία του Καθηγητού Ιατρικής του Α.Π.Θ κ.Θεοδώρου Δαρδαβέση με θέμα «Ιατρική στη Αρχαία Αίγυπτο» και Απολογισμός της δράσης των Οφφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από τον Πρόεδρον του Συλλόγου Καθηγητήν κ.Θεόδωρον Παναγόπουλον.
Ύμνους έψαλλαν ο Ιεροψάλτης Παναγιώτης Γαρμπής και ο Μουσικολόγος κ.Γεώργιος Τοκατλίδης με το Μουσικό Λύκειο Αλίμου.
Κατέπληξε το πλήθος ο Άρχων Μαίστωρ κ.Ανδρέας Κατσιγιάννης μουσικοσυνθέτης και Διευθυντής της Ορχήστρας«Εστουδιαντίνα» του Βόλου ερμηνεύοντας τραγούδια και αποδίδοντας στο πιάνο μουσικές συνθέσεις του συνοδευόμενος από εξαίρετο Βιολιστή.Την Αγιοβασιλόπιττα ευλόγησε ο Εκπρόσωπος εν Αθήναις του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας κ.κ Γεώργιος. Η χορωδία έψαλλε Βυζαντινά Κάλαντα και την Φήμη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β. Ακολούθησε Δεξίωση στους χώρους της Πρεσβείας.

http://www.amen.gr/article12300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου