Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοβουλία διορθόδοξης συσπείρωσης στην Ι.Μ. Καρθαγένης

Romfea.gr
tinida
 
 
Αρνητικό το πολιτικοκοινωνικό κλίμα, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Τυνησία, με επανάληψη του σκηνικού των ταραχών στους δρόμους, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συνεχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της ισλαμικής κυβερνήσεως στην Τύνιδα.
Αυτά είναι όλα όσα διαδραματίζονται κατά το πλείστον μπροστά στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, τα γραφεία και το επισκοπείο της Μητροπόλεως Καρθαγένης στο κέντρο της πόλεως.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, με την Ευλογία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ Θεοδώρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος ανέλαβε πρωτοβουλία διορθοδοξου συσπειρώσεως και ενότητος των πολύφωνων μελών της Ορθοδοξου οικογενείας που βρίσκονται στην Καρθαγένη και την πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Αυτές τις ημέρες έχει επαφές με όλους τους Πρέσβεις των Ορθοδοξων χωρών στην Τυνησία, δηλαδή της Ελλάδος και των λοιπών Σλαβοφώνων και Ευρωπαικών χωρών, καθώς και με την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας, προκειμένου να συσκεφθούν και ανταλλάξουν απόψεις για την σύσφιξη των σχέσεων των Χριστιανών και την ενίσχυσιν του αισθήματος ασφάλειας, που δημιουργεί στους πιστούς πάντοτε το Μεγάλο Όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όταν εν αγάπη οι πιστοί του συγκεντώνονται και ενώνονται στο Όνομά Του.
Υπάρχει προς υλοποίησιν η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου για την διοργάνωση μιας διορθοδόξου συναντήσεως, με τη συνδρομή όλων των ορθοδόξων κοινοτήτων και προς ανακούφισιν του θρησκευτικού συναισθήματος των υπό χαλεπές συνθήκες διαβιούντων Χριστιανών στις περιοχές της Β Αφρικής.
Η Προσευχή και η Ενότητα είναι ίσως ο Πνευματικός αντίλογος και η απάντηση στην παράνοια των καιρών, όπου γης, εντός και εκτός συνόρων....γιατί Ζη Κύριος!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου