Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μητροπολίτης Χαρτούμ Εμμανουήλ: ΙΣΙΔΩΡΩ ΤΩ ΗΓΑΠΗΜΕΝΩ…

Romfea.gr
Του Μητροπολίτου Χαρτούμ κ.
Εμμανουήλ

salakos

Ούτε στην πιο « ισχυρή» μου φαντασία δεν είχα διανοηθεί ότι θα συνέταζα αυτά τα λόγια – λόγια εξοδικά για έναν νέο κληρικό πού τόσο σύντομα « διεπέρασε του «βίου την θάλασσαν…»

Ένα αστέρι έσβησε επί γης… για να ανατείλει στον Ουρανό… μόλις στα 33 του χρόνια.

Ένας άξιος κληρικός του Θρόνου του Αλεξανδρινού. Γεννημένος για το θυσιαστήριο, αφιερωμένος για τα Του Θεού…

Πνεύμα ανήσυχο και Ιεραποστολικό… Υπηρέτησε τον Θρόνο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας με πιστότητα – υπακοή, σεβασμό προς πάντας και όλως ιδιαιτέρως στον Σεπτό
Προκαθημενό μας - τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Κύριο Κύριο Θεόδωρο, ο οποίος ως παιδί του αληθινό τον εξετίμα και τον ηγάπα.

Συντετριμμένοι όλοι, κλήρος και λαός τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αλεξάνδρεια και όλοι κατ΄ άνθρωπο θρηνούμε για τον αγαπημένο αδελφό και συλλειτουργό μας.

Γνώστης της Αραβικής γλώσσας, λειτουργούσε στην Αραβόφωνη κοινότητα του Καίρου και όλοι τον αγαπούσαν για το ήθος και το ύφος της ευγένειας και της κατάθεσης της πίστεως του, όχι εν λόγοις αλλά κυρίως « εν έργοις ».

«Οι μη ειδότες» τι σημαίνει να βρίσκεσαι μακράν της συγγενείας σου και να διακονείς «εν γη αλλοτρία» με πνεύμα Αποστόλου ας προβληματισθούν περισσότερο σήμερα και ας σιωπούν εν αγάπη ενώπιον όλων εκείνων που κάποτε δίδουν και την τελευταία ικμάδα της ζωής τους για την Δόξα του Ονόματος Του.
Υπηρέτησε και διακόνησε Ιεραποστολικά στην Γκάνα, πλάι στον Μητροπολίτη τότε Άκκρας και νυν Γουϊνέας και Πατριαρχικό μας Εκπρόσωπο στην Αθήνα Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο.

Θα μας λείψει.. αλλά θα είναι αεί παρόν στην Αγία προσκομιδή όλων όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. Η Αλεξανδρινή Εκκλησία θα τον έχει ως έναν ακόμη πρέσβυ της στον Ουρανό.

Έτσι τραγικά κλείνει η αυλαία της επιγείας ζωής του πατρός Ισιδώρου, του γελαστού αγγέλου, πού σκορπούσε την πίστη μέσα από το γνήσιο χαμόγελο της πάντα ανυπόκριτης Καρδιάς του…
Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και θα γράψουμε στο εγγύς μέλλον γι αυτόν τον χαμογελαστό Ιεραπόστολο του Θεού που έφυγε ως μάρτυρας…
Κύριος ο Θεός να στηρίζει τους Αγίους του Γονείς , εμείς εν σιωπή θα «προσκυνούμε» το μυστήριο της «τραγικής» κοιμήσεως του.

Η καθαρή ψυχή του ας αναπαύεται στην αγκαλιά του Μόνου Δικαιοκρίτου.
 

1 σχόλιο: