Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ορθόδοξοι Εκπαιδευτικοί από την Αμερική στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας

Romfea.gr

baptism1
 
Μέσα στα πλαίσια της γενικότερης γνωριμίας και ανταλλαγής εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και κατηχητικών προγραμμάτων στο τμήμα εξωτερικής ιεραποστολής του ιεραποστολικού κέντρου που εδρεύει στη Φλώριδα της Αμερικής, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και των άλλων ορθοδόξων δικαιοδοσιών, απέστειλε, τις μέρες αυτές, ομάδα ειδικών, οι οποίοι διδάσκουν στην Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» στο Διδασκαλικό Κολλέγιο, το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Κλήμης» και στα γύρω σχολεία της περιοχής Ναϊρόμπης.
Οι ειδικοί αυτοί καθηγητές έχουν την ευκαιρία, εκτός από τις διαλέξεις στις τάξεις, να κάνουν και μια σχετική διάλεξη πάνω σε συγκεκριμένο θέμα.
Καθημερινά, συμμετέχουν όλοι στις ακολουθίες τόσο της Πατριαρχικής Σχολής όσο και του Διδασκαλικού Κολλεγίου, με λειτουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, καθηγητές και μαθητές ιερείς.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ομιλεί επί επίκαιρου θέματος.
Ήδη η πρώτη αποστολή αναχωρεί το βράδυ της Παρασκευής και η επόμενη αποστολή φθάνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, που, για μια εβδομάδα, θα συνεχίσουν το πρόγραμμα, όπου, εκτός από τα εκπαιδευτήρια, θα επεκταθούν και στις ενορίες.
Εκεί θα δώσουν διαλέξεις στους πιστούς και στους ιερείς της Ναϊρόμπης και των περιχώρων.
Μέσα, λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της εκπαιδευτικής άσκησης και πνευματικότητας, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, αφού το πρωί τέλεσε τη θεία λειτουργία, στο παρεκκλήσιο της Σχολής, το απόγευμα της ίδιας μέρας (6.11.2014), στο μεγάλο βαπτιστήριο τέλεσε τη βάπτιση του πρωτοετούς ιεροσπουδαστή από τη Ρουάντα, Ιερώνυμου, μέσα σε ατμόσφαιρα κατανυκτική και συγκινητική, με την παρουσία όλων των ιεροσπουδαστών και των Αμερικανών επισκεπτών.
Στην ομιλία του, στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον νεοβαπτισθέντα Ιερώνυμο στους κόλπους της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, καλέσας αυτόν να φυλάξει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, για να μπορέσει, μετά την αποφοίτησή του, από την Πατριαρχική Σχολή, να κηρύξει ορθοδοξία και Χριστό, στη νεόφυτη χώρα του, Ρουάντα.
Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη σχετική ακολουθία για νέους αναγνώστες, που έφθασαν κάπως καθυστερημένοι για τη σχολική χρονιά.
Ένας από το Μαλάουι, δύο από τη Μαδαγασκάρη και ο νεοφώτιστος Ιερώνυμος από τη Ρουάντα, έγιναν αναγνώστες.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είπε ότι οι ουρανοί έμειναν ανοικτοί, όλη μέρα, στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, αφού το Άγιο Πνεύμα, από το πρωί, με την τέλεση της θείας λειτουργίας του βαπτίσματος, το απόγευμα και της χειροθεσίας των νέων αναγνωστών, έκανε έντονη την παρουσία του.
Γι’ αυτό ο Θεός αγαπά, ιδιαίτερα, τον χώρο της Αφρικής και μας δίνει, συνέχεια, νέους εργάτες, για να κηρύξουν το μήνυμα της Αναστάσεως στους ανευαγγελίστους λαούς της Αφρικής
Το βράδυ στην τραπεζαρία της Σχολής έγινε μια πλούσια εορταστική εκδήλωση για το ιστορικό αυτό γεγονός, της μέρας εκείνης, με τραγούδια και ύμνους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου