Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Με τους πιστούς στο χωριό Louingui του νοτίου Κονγκό











Τους πιστούς της αριθμητικώς μικρότερης Ενορίας της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, επισκέφθηκε ο Θεοφιλ.Επίσκοπος κ.Παντελεήμων, την Κυριακή, 2α Νοεμβρίου 2014, στο χωριό Louingui του νοτίου Κονγκό.
Η έντονη τροπική καταιγίδα, η ομίχλη και η ολισθηρότητα του δρόμου δεν εμπόδισαν τους πιστούς να προσέλθουν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στον αναγειρόμενο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Επίσκοπος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ πρ...ο της απολύσεως ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής κ.Romeo Mampoya προσφώνησε εγκαρδίως τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος με την σειρά του εξήρε τόσο τον θερμουργό ζήλο του Εφημερίου, Πρεσβ.π.Jean-Marie Marc Zingoula, όσο και την αξιοθαύμαστη ενότητα που επικρατεί μεταξύ των πιστών. Ακολούθησε εκτενής συνεργασία με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής και εόρτια τράπεζα.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος θεμελιώθηκε το έτος 2007 και παραμένει ημιτελής, συνεπεία της παρούσης οικονομικής δυσπραγίας. Οι εγγεγραμμένοι πιστοί της Ενορίας αυτής ανέρχονται στους εξήντα δύο, ωστόσο η πλειοψηφία αυτών κατοικεί πλέον μονίμως στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπραζαβίλ.

Περισσότερα...
(www.orthodoxchurchcongo.com)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου