Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Νότιο Σουδάν: Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Χριστιανοί, ενώ ο Ορθόδοξος πληθυσμός εκτιμάται σε μερικές χιλιάδες...

Τα παιδιά του Νότιου Σουδάν

  Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής        
Το Νότιο Σουδάν είναι το νεότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που σχηματίστηκε τον Ιούλιο του 2011. Η πλειοψηφία των κατοίκων του είναι Χριστιανοί, ενώ ο Ορθόδοξος πληθυσμός εκτιμάται σε μερικές χιλιάδες.
Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεοδώρου, περάτωσαν την κατήχησή τους ακόμη πέντε παιδιά από το Νότιο Σουδάν και βαπτίστηκαν. Τα παιδιά αυτά κατάγονται από μια χώρα που μαστίζεται πλέον από ποικίλα δεινά: εμφύλιο πόλεμο, προσφυγιά, πείνα, επιδημίες χολέρας και πρόσφατα και επιδημία Έμπολα. Μέσα σ” όλα αυτά η επιβίωση είναι μεγάλο κατόρθωμα.
Με τη βάπτιση τους σήμερα, αυτά τα παιδιά δηλώνουν σιωπηλά, σε όλη τη δυτική κοινωνία του κομφορμισμού και της αδιαφορίας για την Εκκλησία του Χριστού, ότι η ζωή δεν αφορά μόνο στην επιβίωση αλλά την ξεπερνά, προχωρά πέρα από το βιολογικό ένστικτο, αντλώντας τη δύναμη και το κουράγιο για τη ζωή από την Πηγή της ζωής που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον Χριστό.
Η υπομονή στο μαρτύριο και η μαρτυρία τους με τη βάπτισή τους φανερώνουν περίτρανα τον αγώνα τους για πνευματική ζωή, του οποίου ο Θεός με κατέστησε μάρτυρα και με αυτή την ιδιότητα σας μεταφέρω τα γεγονότα.

Νουβίας

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Εσείς και τα μέλη της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής είστε οι συνοδοιπόροι αυτών των παιδιών σε αυτό τον αγώνα. Στις αρρώστιες, τους κόπους, τις αγωνίες, τους κινδύνους, είστε μαζί μας, μας κάνετε να μην αισθανόμαστε μόνοι.
Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας χαριτώνει για όσα προσφέρετε στην Εξωτερική Ιεραποστολή.
Με εν Χριστώ αγάπη και εκτίμηση
† Ο Νουβίας Νάρκισσος

http://ierapostoles.gr/2014/11/%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%ac%ce%bd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου