Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Μαδαγασκάρη: Χαμόγελα και Σχολικές Εμπειρίες... Τι είναι η «Συμβολή»;

Συμβολή Στην Εκπαίδευση Παιδιών Της Αφρικής


Photo: Γιατί τι αξίζει περισσότερο από ένα παιδικό χαμόγελο... Καλημέρα σας!

Photo: Δίψα για μάθηση! Καλημέρα σε όλους!

Σκοπός του Συλλόγου είναι να συμβάλει στη διευκόλυνση της πρόσβασης άπορων παιδιών και νέων της Αφρικής στην εκπαίδευση.
 
Τι είναι η «Συμβολή» ;

Η «Συμβολή» είναι μια ομάδα ανθρώπων που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών της Αφρικής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μόρφωση και η εκπαίδευση είναι το μόνο μέσο που μπορεί να βγάλει τους ανθρώπους και τους λαούς από την ανέχεια, την πείνα και την μιζέρια. Χωρίς να προηγηθεί άνοδος του μορφωτικού επιπέδου δεν μπορεί να υπάρξει άνοδος του βιοτικού ...επιπέδου. Περισσότερο από το 60% των παιδιών της Αφρικής είναι αναλφάβητα, γιατί οι οικογένειες τους δεν έχουν την δυνατότητα να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος της εκπαίδευσης, αφού ακόμα και η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι δωρεάν.

Κάθε χρόνο συναντάμε εκατοντάδες παιδιά στην Αφρική, τα οποία παραμένουν υποσιτισμένα και αναλφάβητα. Γι’ αυτό το λόγο, σε συνεργασία με την τοπική Ορθόδοξη ιεραποστολική εκκλησία, δίνουμε προτεραιότητα στην εκπαίδευση, ακολουθώντας το παλιό γνωμικό που λέει: «αντί να δίνεις συνεχώς σε κάποιον ψάρια, μάθε του πώς να ψαρεύει».

Η δράση μας

Περισσότερα από 1.500 παιδιά πηγαίνουν σχολείο, χάρις στις υποτροφίες που χορηγεί η ΣΥΜΒΟΛΗ.
Περίπου 250 παιδιά συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις που διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι στην Μαδαγασκάρη και στην Ουγκάντα.
Στηρίζουμε αφρικανούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα ή στον τόπο τους.
Προσφέρουμε στα κατά τόπους σχολεία γραφική ύλη, την οποία συγκεντρώνουμε από σχολεία της Ελλάδας.


Ο σκοπός μας:

Να συμβάλλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στη διευκόλυνση της πρόσβασης των άπορων παιδιών και νέων της Αφρικής στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα στοχεύουμε στην:

Εξασφάλιση υποτροφιών για την ετήσια εγγραφή στο σχολείο ορφανών ή πολύ φτωχών μαθητών.
Οργάνωση καλοκαιρινών κατασκηνώσεων (4 κατασκηνωτικές περίοδοι) με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Με τον τρόπο αυτόν προσφέρουμε λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, φαγητού, καθαρού νερού και ιατρικής περίθαλψης σε κάθε παιδί.
Παροχή γραφικής ύλης σε σχολεία και μαθητές.
Συμβολή στην ανέγερση σχολείων και τον εξοπλισμό τους.
Δημιουργία παιδαγωγικού υλικού για την εκπαίδευση των νέων.
Στήριξη φοιτητών που σπουδάζουν στον τόπο τους ή σε άλλη χώρα.


Πώς μπορεί να συμβάλει κάποιος στη «Συμβολή»:

Με χρηματική δωρεά από 1€
Με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, έστω και ελάχιστο, αφού κάθε ευρώ αποκτά τεράστια αξία στις χώρες αυτές, που το μεροκάματο δεν ξεπερνά το ένα ευρώ.
Με υποτροφία 30€ το χρόνο
Με την ανάληψη μίας υποτροφίας των 30 ευρώ ετησίως που θα εξασφαλίσει τη φοίτηση όλων των παιδιών μιας οικογένειας στη Μαδαγασκάρη για μία σχολική χρονιά.
Με εθελοντική εργασία
Με εθελοντική εργασία είτε στις καλοκαιρινές μας αποστολές, είτε «στα μετόπισθεν» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την εξεύρεση χορηγών και με οποιαδήποτε δημιουργική ιδέα ή πρόταση!
Με σχολικά και άλλα είδη που δίνουν χαρά
Με σχολικά και άλλα είδη που δίνουν χαρά (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, γόμες, χρώματα κ.τ.λ) υφάσματα, είδη ραπτικής, παιδικά ρούχα, εσώρουχα, μπαλόνια, καραμέλες, μπάλες…


Τα σχέδιά μας:

Κάθε καλοκαίρι επιθυμούμε μεταξύ άλλων να βρισκόμαστε στη Μαδαγασκάρη και την Ουγκάντα, κάνοντας χιλιάδες χαμόγελα να ανθίσουν στα πρόσωπα των φτωχών παιδιών. Για να μπορέσουμε όμως να το κάνουμε πράξη, χρειαζόμαστε την οικονομική σας υποστήριξη, ώστε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα υλικά και πνευματικά μέσα. Υψηλός στόχος, αλλά με τη συμβολή σας, υλοποιήσιμος.

https://www.facebook.com/simvolistinafriki?fref=nf
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου