Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Συγκίνηση στην εκδήλωση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου... O Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος αναφέρθηκε στον προκάτοχό του με συγκινητικά λόγια

Romfea.gr

caravel-13
 
ΚΑΡΑΒΕΛ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ 
Με την ευκαιρία της επετείου των 300 χρόνων από την κοίμηση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά (1714-2014), πατριάρχη Αλεξανδρείας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel εκδήλωση προς τιμή του αγίου.
Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη από νωρίς, από Μητροπολίτες, Επισκόπους, κληρικούς, υπουργούς, βουλευτές και απλό κόσμο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στον προκάτοχό του με συγκινητικά λόγια.
Στη συνέχεια για την προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος.
Αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία του Καθηγουμένου Γέροντα Εφραίμ, ο οποιος μίλησε για την αγία ζωή του Αγίου Γερασίμου ο οποίος άφησε την δόξα του Θρόνου για να ζήσει στην ησυχία.
Επίσης ομίλησαν η κα Ελένη Χατζόγλου που τυγχάνει επιμελήτρια του τόμου, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου από τον Κωνσταντίνο Μανάφη, ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Συλλόγου Ωφελίμων Βιβλίων.
Στο τέλος στην εκδήλωση προβλήθηκε ένα πολύ κατατοπιστικό και ενημερωτικό ντοκυμανταίρ για την εποχή, το πρόσωπο και τη δράση του αγίου Γερασίμου Παλλαδά με τίτλο: «Στα μονοπάτια της αγιότητος – Άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου