Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ποιμαντική επίσκεψη στο βόρειο Κονγκό

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

'Με τον γηραιό ορθόδοξο αρχηγό της φυλής των Πυγμαίων.'

'Κυριακή των Βαΐων στην ενοικιαζόμενη οικία, που χρησιμοποιείται ως προσωρινός χώρος λατρείας'

'Κυριακή των Βαΐων στην ενοικιαζόμενη οικία, που χρησιμοποιείται ως προσωρινός χώρος λατρείας'

Ποιμαντική επίσκεψη στο βόρειο Κονγκό, στην Ενοριακή Κοινότητα της πόλεως Imfondo, πραγματοποίησε ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων από την 3η έως την 6η Απριλίου 2015.
Στο αεροδρόμιο της πόλεως τον Επίσκοπο ανέμενε ο Αιδεσιμ. Εφημέριος, π.Σέργιος Mabelemo με τα μέλη της Ενοριακής Επιτροπής, ενώ στην ενοικιαζόμενη οικία, που χρησιμοποιείται ως προσωρινός χώρος λατρείας, ο γηραιός ορθόδοξος αρχηγός της φυλής των Πυγμαίων.
Κατά την παραμονή του στο Imfondo ...ο Θεοφιλέστατος είχε την ευκαιρία της εκτενούς συνεργασίας με τον π.Σέργιο και τα στελέχη της Ενορίας Τιμίου Προδόμου-Αγίου Νικολάου για την πρόοδο του ποιμαντικού έργου, συναντήθηκε με πιστούς για πνευματικά και άλλα θέματα και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγ.Νικολάου, του πρώτου ορθοδόξου Ναού στον βορρά της χώρας.
Την Κυριακή των Βαΐων, 5η Απριλίου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο. Επίσης, προσέφερε κουνουπιέρες σε όλους τους πιστούς για την προστασία τους από την μεταδιδομένη διά των κουνουπιών ασθένεια της ελονοσίας (malaria).
Το απόγευμα μετέβη στο τροπικό δάσος όπου κατοικούν οι Πυγμαίοι. Μετά από την ευγενική υποδοχή και προσφώνηση του σεβασμίου αρχηγού της φυλής, ο Επίσκοπος μίλησε απλά για την σπουδαιότητα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και την Αναστάση του Κυρίου. Ακόμη, διένειμε ρούχα σε όλα τα παιδιά των αυτοχθόνων.
Τέλος, το μεσημέρι της 6ης Απριλίου ανεχώρησε αεροπορικώς με προορισμό την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727
www.orthodoxchurchcongo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου