Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Αφιέρωμα του CNN.gr, στον Άγ. Κωνσταντίνο Καΐρου, που ανακαινίζεται με την αγάπη της Ευεργέτιδας Αικ. Σοφιανού και της ΕΚΚ

pyramisnews.gr

«Ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο εμβληματικός ναός της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που έχει συνδεθεί για περισσότερο από έναν αιώνα με τις χαρές και τις λύπες του Ελληνισμού της Αιγύπτου, αναγεννιέται», αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η ενημερωτική ελληνική ιστοσελίδα CNN.gr.


Φωτογραφία του CNN.gr

Η ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη Μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, η οποία – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – «ξαναδίνει ζωή στον ιστορικό ναό, χρηματοδοτώντας τις εργασίες αποκατάστασής του, διασώζοντας την βαριά παρακαταθήκη των – επίσης – μεγάλων οραματιστών και ευεργετών, οι οποίοι στο παρελθόν δημιούργησαν σπουδαία μνημεία για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου. Παράλληλα, παραδίδει στο πλέον ζωντανό κύτταρο του Ελληνισμού του Καΐρου, τους νέους, ένα σπουδαίο μνημείο που έχει όχι μόνο θρησκευτική αλλά και ιστορική και καλλιτεχνική αξία».


Η Μεγάλη Ευεργέτιδα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού
κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη
 

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «ο Ελληνισμός του Καΐρου, είναι ζωντανός και ετοιμάζεται να γράψει με χρυσό μελάνι τις νέες σελίδες στην ιστορία του».

Συνέχεια... http://pyramisnews.gr/afieroma-tou-cnn-gr-ston-ag-konstantino-kairou-kai-stin-prosfora-sofianou-kai-ekk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου