Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εκατόν σαράντα έργα έχουν εκπονηθεί σε επτά χρόνια στην Τανζανία από την Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως

Θεσσαλονίκη: Εκατόν σαράντα έργα έχουν εκπονηθεί σε επτά χρόνια στην Τανζανία από την Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων





Το χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης του Θείου Βρέφους θα εορταστεί και εφέτος, φέροντας σε κάθε γωνιά της γης το μήνυμα της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή τη χαρά προσπαθεί να προσφέρει και η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στα πεινασμένα παιδιά της Τανζανίας, που έχουν ξεχάσει να χαμογελούν.

Στα επτά χρόνια διακονίας στην Τανζανία, ο καταγόμενος από το Σοχό Θεσσαλονίκης Μητροπολίτης Δημήτριος, έχει δημιουργήσει μία μικρή «όαση ζωής», με έδρα την πρωτεύουσα Νταρ Ελ Σαλάαμ, που σημαίνει πόλη της ειρήνης.

Στην Τανζανία, μία χώρα της Ανατολικής Αφρικής, οκτώ φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, με σαράντα εκατομμύρια κατοίκους, δύο στα δέκα παιδιά πεθάνουν από τη μάστιγα του έιτζ, ενώ πολλά άλλα πεθαίνουν από ασιτία, αβιταμίνωση, τροπικές ασθένειες... Οι γυναίκες, κατά μέσω όρο, ζουν περίπου 45 χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελλών Νήσων οργανώνει σε καθημερινή βάση συσσίτια, στα οποία μοιράζονται χιλιάδες μερίδες σε παιδιά, άπορους και ανήμπορους.

Συνολικά, έχουν αποπερατωθεί εκατόν σαράντα έργα, ενώ πενήντα χιλιάδες ιθαγενείς οικειοθελώς βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι. Μεταξύ των έργων αξίζει να αναφερθούν τα δύο ορφανοτροφεία, τα εξήντα οκτώ πηγάδια και γεωτρήσεις, οι επτά κλινικές και τα ισάριθμα σχολεία, οι δύο ξενώνες, οι είκοσι επτά οικίες πολυτέκνων, τα τέσσερα ιεραποστολικά κέντρα και οι είκοσι οκτώ ιεροί ναοί που έχουν ανεγερθεί. Μοιράζονται, επίσης, αναπηρικά αμαξίδια, κυρίως σε παιδιά που πάσχουν από πολιομυελίτιδα, ενώ αναλαμβάνονται τα έξοδα χημειοθεραπείας παιδιών στο Ocean Cancer Hospital, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, φυλής και εθνικότητας.

«Με την βοήθεια του Θεού και με τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεοδώρου Β', επιτελούμε εδώ στην όμορφη, αλλά και γεμάτη προβλήματα πόνο και αγωνία Τανζανία, το Ιεραποστολικό μας έργο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης Δημήτριος. Και συνεχίζει: «Τις Άγιες ετούτες ημέρες, επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για τις προσφορές τους όλους τους πιστούς, από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό, οι οποίες γίνονται ζωή και σωτηρία για τα παιδιά μας. Εύχομαι ο Κύριος να ανταποδίδει πλούσια τα ελέη του και να χαρίζει ευλογημένο έτος».

Δ.Ριμπά

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=16121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου