Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Χειροτονία πρώτου άγαμου ιθαγενούς αφρικανού κληρικού στη Ζιμπάμπουε

από την Ι.Μ.Ζιμπάμπουε

         
Η Κυπριακή Αδελφότητα Χαράρε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων και την Ελληνική Κοινότητα οργάνωσαν από κοινού επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής του 1974, ως επίσης και το ετήσιο Μνημόσυνο για τον Εθνάρχη Αρχιεπίσκοπον Μακάριον.
Του ιερού Μνημοσύνου προέστει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ Κυκκώτης, ο οποίος μετέφερε και το Πατριαρχικό μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου, τονίζοντας ότι η καλύτερη ανάπαυση των ψυχών των σύγχρονων ηρωομαρτύρων της Κύπρου και του Εθνάρχη Μακαρίου είναι να ζήσουμε το θαύμα της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων κατεχόμενων περιοχών από τους Τούρκους εισβολείς. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ο επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου κ. Νέστορας Νέστορας, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες πτυχές του Κυπριακού προβλήματος.
Για να τιμηθεί το πρόσωπο του αειμνήστου Εθνάρχη Μακαρίου κι ιδιαίτερα για την προσφορά του προς το Ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας μας στους Λαούς της Αφρικής, με τις ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ χειροτόνησε τον πρώτον άγαμο τοπικό ιθαγενή αφρικανό κληρικό, που αποφοίτησε πρόσφατα από την Εκκλησιαστική Σχολή της Ναϊρόμπι «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’, δίνοντας του το όνομα «Μακάριος».
Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη κατάθεση στεφάνων από τις Διπλωματικές μας αρχές, τον Μητροπολίτη μας και την Ηγεσία της Παροικίας μας.
Η ενότητα και η συνεργασία της Πολιτικής και Εκκλησιαστικής μας Ηγεσίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη δικαίωση του αγώνα μας για την απελευθέρωση της Κύπρου, αλλά και για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης που μας δημιούργησαν ορισμένοι ανεξέλεκτοι και ανεύθυνοι τραπεζιτικοί αξιωματούχοι και φυσικά κι ορισμένοι διεφθαρμένοι πολιτικοί σε βάρος των καλώς νοουμένων συμφερόντων του Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου