Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

"Δεν πρέπει να χάνουμε καμία απολύτως ευκαιρία να πράττουμε το αγαθό..."


Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Ένα νέο εκκλησιαστικό έτος μας χάρισε η παναγάπη του Θεού. Ένα νέο έτος, το οποίο θα μας χαρίσει νέες ευκαιρίες πνευματικού αγώνος και μυστηριακής ζωής.
Ένα νέο έτος που μας οδηγεί να προσεγγίσουμε την πολύτιμη και αθάνατη ψυχή μας με περισσότερο σεβασμό και ευθύνη. Ας μην μένουμε αδιάφοροι στο θέμα της σωτηρίας της ψυχής μας.
Ο Απ.Παύλος, μας τονίζει πολύ εύστοχα: Εξαγορζόμενοι τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισί (Εφεσ. έ, 16).
Δεν πρέπει να χάνουμε καμία απολύτως ευκαιρία να πράττουμε το αγαθό γιατί οι ημέρες που ζούμε είναι γεμάτες με σκάνδαλα και ως εκ τούτου οι ευκαιρίες για το αγαθό παρουσιάζονται σπανιώτερες.
Ας δώσουμε μεγάλη προσοχή στο θέμα της σωτηρίας της ψυχής μας. Μην το παίρνουμε αψήφιστα. Οι μέρες κυλάνε σαν το τρεχούμενο νερό. Εξάλλου, ο ψαλμωδός μας το λέει χαρακτηριστικά:
Αι ημέραι των ετών ημών εν αυτοίς εβδομήκοντα έτη, εάν δε εν δυναστείαις, ογδοήκοντα έτη, και το πλείον αυτών κόπος και πόνος...(Ψαλμ. 89).
Χρειάζεται να επιμελούμαστε τη ψυχή μας με πάρα πολύ μεγάλη λεπτότητα.
Όπως είναι πολύτιμη η υγεία του σώματός μας και προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να την προστατέψουμε από τις διάφορες αρρώστειες, έτσι, και με περισσότερο ζήλο και αγάπη να προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε την ψυχή μας από το κακό και την αμαρτία.
Ας οδηγήσουμε τα βήματα μας στο πνευματικό νοσοκομείο που είναι η Εκκλησία και εκεί με τα κατάλληλα φάρμακα της μυστηριακής ζωής, τη μετάνοια και την βοήθεια του Τριαδικού Θεού, θα μπορέσουμε σιγά σιγά να θεραπεύσουμε τις ασθένειες της ψυχής μας προφυλάσοντας συγχρόνως και τους γύρω μας.
Ας μην παρασυρόμαστε από τις "διάφορες" σειρήνες της εποχής μας. Ας αγωνιζόμαστε με ελπίδα και αισιοδοξία. Ας κάνουμε πράξη το λόγο του Κυρίου μέσω του υμνογράφου της Εκκλησίας μας:
Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρίας.
Θάρρος και αισιοδοξία αδελφοί μου. Ας μην απελπιζόμαστε με όλα αυτά που ακούμε και λέγονται. Σε άλλα μέρη της γης, οι άνθρωποι περνάνε δυσκολότερες καταστάσεις με συνθήκες που ούτε μπορούμε να φανταστούμε.
Σας εύχομαι καλό ευλογημένο και καρποφόρο Εκκλησιαστικό Έτος και καλή μετάνοια !
+ Ο Κωνσταντιανής Κοσμάς

https://www.facebook.com/thasitis.kosmass
Όλες οι αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου