Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Eγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στην Ιεραποστολή, Ζάμπια

 Orthodox Metropolis of Zambia 

Φωτοστιγμες από τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος στην Ιεραποστολή
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε αγιασμό στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του σχολικού συγκροτήματος της Ιεραποστολής στα περίχωρα της Λουσάκα, στην περιοχή Chinika, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Λουσάκα, κ. Μιχαήλ Κρούπνικ και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Γιώργου Λιακόπουλου. Το καινούργιο συγκρότημα αποτελείται από πέντε νέες αίθουσες πέραν των επτά υφιστάμενων.
Στην ομιλία του, στην καταμεστη αίθουσα ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην λειτουργία Μουσικού Σχολικού Ωδείου, αρχής γενομένης το Μάρτιο 2024, καθώς και την δημιουργία «Κέντρου Διαδικτυακής Ελληνομάθειας»,
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αφορά όλη την Ζάμπια και προσεχώς θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες και τα τμήματα.
το οποίο θα αναλάβει σε πρώτη φάση η Εκπαιδευτικός κ Ουρανία – Νεφέλη Κάππου, που το 2023 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών «για τον ζήλο και τον εθνωφελή τρόπο, με τον οποίο εκτέλεσε τα καθήκοντά της στο Δημοτικό Σχολείο της ακριτικής Θύμαινας στο νησιωτικό σύμπλεγμα Φούρνων» αναλαμβάνει εθελοντικά ευχόμαστε να βρεθούν μιμητές.
Στο παιδαγωγικό έργο θα συνεισφέρει επικουρικά και ο Ελληνομαθής πτυχιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας,
π. Πρόδρομος.
Στην Μητρόπολη Ζάμπιας πιστεύουμε πως ο κόσμος μας αλλάζει προς το καλύτερο όταν ο καθένας και η καθεμία από εμάς κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.Αν μοιράζεσαι κι εσύ το ίδιο όραμα, έλα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσω του εθελοντισμού!

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063521921459

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου