Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ο αγιασμός των υδάτων του Νείλου ποταμού (2015)



pyramisnews.gr
                              
Δεκάδες Αιγυπτιώτες Έλληνες παρακολούθησαν σήμερα την ακολουθία του Καθαγιασμού των υδάτων του Νείλου, που ετέλεσε κατά την παράδοση ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.
Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, ένα από τα ιστορικά ελληνικά σωματεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, είχαν αρχίσει από νωρίς να συγκεντρώνονται οι εκπρόσωποι της παροικίας για να παρακολουθήσουν την τελετή. 
Και μπορεί φέτος, οι συγκεντρωμένοι να ήταν λιγότεροι, λόγω του δυνατού κρύου και του αέρα αλλά και της ομίχλης που επικρατούσε στο Κάιρο, αλλά δεν έλειψε ούτε ο δυναμισμός, ούτε και η συγκίνηση…



Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος, έριξε τον σταυρό στον Νείλο ποταμό, ψέλνοντας το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε…», συμπαραστατούμενος από τους ιερείς αλλά και τις αρχές που έδωσαν το δυναμικό τους παρόν: η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Καΐρου κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης, ο Γραμματέας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, ο Πρόεδρος  του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, καθηγητές, πάροικοι, και κυρίως οι πρόσκοποι του Καΐρου που με τον επικεφαλής τους κ. Ανδρέα Γιόσρι έδωσαν πραγματικά ένα ξεχωριστό χρώμα αλλά και άκουσμα στην μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, στην καρδιά του Καΐρου.



Χαρακτηριστικές ήταν οι ομιλίες των επισήμων, που ευχήθηκαν για το νέο έτος, με το κόψιμο της πατροπαράδοτης πίττας που ακολούθησε, ενώ μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής ευχήθηκε το 2015 να είναι «μία καλή χρονιά για την Ελλάδα για την Αίγυπτο, με ειρήνη, επιτυχίες, ευτυχία και γαλήνη».    

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/o-agiasmos-ton-ydaton-toy-neilou-potamou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου