Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο αιγυπτιακός ηλεκτρονικός τύπος για τη συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου με τον Πρόεδρο της Ν. Αφρικής Jacob Zuma

                      

pyramisnews.gr
                              
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν πολλές αιγυπτιακές ενημερωτικές ιστοσελίδες για τη συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄με τον Πρόεδρο της Ν. Αφρικής κ. Jacob Zuma, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Πρετόρια.

Αναλυτικά:
Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Al-Youm Al-Sabe (www.youm7.com, 19.1.15), η οποία ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια σε επισκεψιμότητα, ανήρτησε δημοσίευμα με τίτλο: «O Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντά τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής», αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Α.Θ.Μ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄ , την Κυριακή, με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, κ. Jacob Zuma, στην Προεδρική κατοικία στην Πρετόρια.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η εγκάρδια υποδοχή του που επεφύλαξε ο Πρόεδρος Zuma στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και στα μέλη της συνοδείας του, εξαίροντας το ρόλο του Ελληνισμού και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στη Νότιο Αφρική.
Σημειώνονται τα θερμά λόγια του Πατριάρχη Θεοδώρου για την παρουσία του Ελληνικού και Κυπριακού στοιχείου στη Νότια Αφρική και για την αισθητή  συμβολής τους στην πρόοδο της χώρας, σε όλους τους τομείς.
Προβάλλονται επίσης οι επισημάνσεις του Πατριάρχη Θεοδώρου για τον ρόλο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρική, το οποίο εδρεύει από αιώνες στην Αλεξάνδρεια, στη φιλόξενη και ασφαλή χώρα της Αιγύπτου, όπου απολαμβάνει το σεβασμό, την αγάπη και την υποστήριξη της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης.
Στο κείμενο δεν παραλείπονται οι αναφορές για τη συνάντηση του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη πριν αναχωρήσει για τη Νότια Αφρική, με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, κ. Ibrahim Mehleb, τον οποίο ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Ο Μακαριότατος  απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdul-Fattah El-Sissi και στον πρωθυπουργό Mehleb, για να παραστούν στη λαμπρή εκδήλωση που προετοιμάζεται με την ευκαιρία των εγκαινίων της Ιεράς Μονής στις 24 Απριλίου 2015., εκφράζοντας την ελπίδα να τελεσθεί η τελετή των εγκαινίων, υπό την αιγίδα της Αιγυπτιακής Προεδρίας και Κυβέρνησης.
Επισημαίνεται η επιθυμία που εξέφρασε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος για την ανάπτυξη ενός μεγάλου έργου στη Νότιο Αφρική, στον τομέα της υγείας, για την υλοποίηση του οποίου ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου Zuma, ιδίως για την εφαρμογή προγραμμάτων καταπολέμησης του AIDS. Επίσης, ο Μακαριότατος υποσχέθηκε τη συμβολή του Πατριαρχείου στον τομέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων, για να έχουν πρόσβαση οι ευπαθείς ομάδες σε καθαρό πόσιμο νερό, με την διάνοιξη πηγαδιών σε απομακρυσμένες περιοχές.
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής να επισκεφθεί την έδρα του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο, πρόσκληση που δέχθηκε ευχαρίστως ο πρόεδρος Zuma.

http://pyramisnews.gr/o-aigyptiakos-ilektronikos-typos-gia-ti-synantisi-patriarxi-alexandreias-me-proedro-tis-notiou-afrikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου