Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το ''ύστατο χαίρε'' στον γιο του πρώην πρωθυπουργού της Κένυας

Romfea.gr

odi-1
 
Στην παρουσία χιλιάδων Κενυατών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, σήμερα το απόγευμα, τέλεσε τη νεκρώσιμη ακολουθία, πάνω στον τάφο, του γιου του πρώην πρωθυπουργού της Κένυας, Φιντέλ – Μακαρίου. Παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί και αντιπρόεδροι, κυβερνήτες και υπουργοί, γερουσιαστές και βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων, εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών δογμάτων και μη.
Η τελευταία κατοικία του νεαρού ήταν στον ίδιο χώρο, όπου είναι θαμμένος και ο παππούς του. Βρίσκεται στη Δυτική Κένυα, κοντά στη λίμνη Βικτώρια. 
Την περασμένη Πέμπτη έγινε στη Ναϊρόμπι επιμνημόσυνη τελετή, όπου μίλησαν ο πρόεδρος της Κένυας, ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που παρίστατο στην όλη τελετή, λόγω του ότι ο ίδιος τον βάπτισε και τέλεσε τον εκκλησιαστικό του γάμο.
Στη βάπτιση του έδωσε το όνομα Μακάριος λόγω της σχέσης που είχε ο παππούς του με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όταν επέστρεφε από τις Σεϋχέλλες, το 1957.
Ο Σεβασμιώτατος αισθανόταν συγκινημένος, που τον αξίωσε ο Θεός να βαπτίσει έναν τέτοιο λαμπρό νέο, ο οποίος φαινόταν ότι, με τα χαρίσματα που διέθετε, θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει τη χώρα του.
Όλες αυτές τις μέρες το όνομα Μακάριος μεσουρανούσε σ’ όλη την Κένυα και όλοι οι πολιτικοί έβρισκαν την ευκαιρία να θυμηθούν τους αγώνες του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ενάντια στην αποικιοκρατία.
 
odi-2
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου