Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν



Tην 7η Ιανουαρίου 2015, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως, στο Προεδρικό Μέγαρο του Μπραζαβίλ προς υποβολή ευχών επί τη ενάρξει του νέου έτους στον Εξοχ. κ.Denis Sassou Nguesso, Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κονγκό και στην Ερίτ.σύζυγό του κα.Antoinette, σύμφωνα με την εθιμοτυπία του κράτους.
Κατά την συνάντηση ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε προς τον κ.Πρόεδρο ...τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση της Πολιτείας προς αυτήν και την αγαστή και ολοπρόθυμη συνεργασία όλων των κρατικών αρχών και υπηρεσιών με τον Ποιμενάρχη της. Επίσης, μετέφερε τις εόρτιες ευχές και τις ευχαριστίες του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β'.
Ο Εξοχώτατος ευχαρίστησε τον Θεοφ.κ.Παντελεήμονα, επισημαίνοντας ότι πάντοτε η Πολιτεία θα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας που συμβάλλει στην πνευματική προαγωγή και την πρόοδο των πολιτών.
Τέλος, ο Επίσκοπος προσεκάλεσε την Ερίτ.κα.Antoinette Sassou Nguesso να επισκεφθή το ορθόδοξο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» στην πόλη του Dolisie. Σημειώνεται ότι αυτό το ευαγές καθίδρυμα της Ιεράς Επισκοπής ανεγνωρίσθη επισήμως κατά το έτος 2014από το κράτος του Κονγκό-Μπραζαβίλ και πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών αναγνωρισμένων ορφανοτροφείων της χώρας, χαρακτηρισθέν ως το καλύτερο αυτών.

www.orthodoxchurchcongo.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727&fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου