Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ





Την 13η Ιανουαρίου 2015  η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ είχε επίσημη συνάντηση στο Κάιρο με τον Εξοχ.Πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Ibrahim Mahlab.
Κατά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, λόγω της παλαιάς γνωριμίας και συνεργασίας των, από τότε που ο κ. Ibrahim Mahlab ήταν Πρόεδρος της Arab Contractors Company, ο Μακαριώτατος τον ενημέρωσε για την τελική φάση των έργων ανακαινίσεως της Ροτόντας του Αγίου Γεωργίου,   ενώ του επέδωσε την επίσημη  πρόσκληση για τα Θυρανοίξια του ως άνω Ναού.
Ο Εξοχ.κ. Ibrahim Mahlab, αποδεχθείς την πρόσκληση, επήνεσε το πολύπλευρο έργο του Μακαριωτάτου και διαβεβαίωσε ότι οι προσεχείς εκδηλώσεις θα τεθούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Χώρας. Επίσης, τόνίσε ότι το εν λόγω ιστορικό Μνημείο αποτελεί σύμβολο φιλίας των λαών Αιγύπτου, Ελλάδος και Κύπρου καθώς και σύμβολο συνυπάρξεως και αλληλοσεβασμού Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στην Α.Θ.Μ. τους αρμοδίους Υπουργούς που είναι υπεύθυνοι διά  την ανέγερση του Νοσοκομείου – Πτωχοκομείου το οποίο πρόκειται να ανεγερθεί σε χώρο της Π.Ι.Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καίρου με την δαπάνη της Οικογενείας Khoury, ιδιοκτήτριας της Εταιρίας C.C.C. Το εν λόγω Νοσοκομείο θα διαθέτει επτά κλινικές για αντίστοιχες ειδικότητες, κυρίως προς περίθαλψη καρκινοπαθών παιδιών.
Τέλος ο Εξοχ.κ. Ibrahim Mahlab ζήτησε τις ευχές του Μακαριωτάτου και την ευλογία του Αγίου Γεωργίου για την ευημερία και πρόοδο του αιγυπτιακού λαού.
Να σημειωθεί ότι τα επίσημα Θυρανοίξια της ιστορικής Ροτόντας του Αγίου Γεωργίου καθώς και τα εγκαίνια του Μουσείου εντός των Κατακομβών θα πραγματοποιηθούν, συν Θεώ, στις 23 και 24 Απριλίου 2015.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1061#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου