Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Στα πέρατα της Αφρικής...ο Μητροπολίτης Κένυας παλεύει σχεδόν μόνος..."Πώς αγγίζει κανείς την αγιότητα;" (Romfea.gr)

Romfea.gr

kenias 16 of 17
 
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τους σύγχρονους Αγίους της εποχής μας μετά την πρόσφατη αγιοκατάταξη του Παϊσίου.
Είναι δυνατόν να αγιοποιούνται άνθρωποι που μόλις πρόσφατα γνωρίσαμε;
Ο διάλογος έχει ανοίξει και υπάρχουν δύο τάσεις, εκείνοι που πιστεύουν πως δεν χρειάζονται βιασύνες σε τέτοια ζητήματα και εκείνοι που πιστεύουν πως ο λαός μόνος του αναδεικνύει τους αγίους, τα ίδια τα πρόσωπα αποδεικνύουν με τον βίο τους την αγιότητά τους και δεν χρειάζονται σφραγίδες από επίσημους φορείς.
Ο Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος ασφαλώς και δεν είναι Άγιος. Αποτελεί ωστόσο παράδειγμα προς μίμηση για τους σύγχρονους ιερείς, όπου γης.
Δεν μπορεί κανείς, βλέποντας τις παραπάνω εικόνες, να μην αγαλλιάζει η ψυχή του βλέποντας αυτόν τον αγωνιστή της Ορθοδοξίας.
Στα πέρατα της Αφρικής, στις πιο δυσπρόσιτες και απομονωμένες περιοχές, όπου οργιάζει η φύση, με την τροπική βλάστηση και τους υπερμεγέθεις βράχους, ο Μητροπολίτης Κένυας παλεύει σχεδόν μόνος.
Όταν η πρόσβαση με το αυτοκίνητο δεν ήταν δυνατή κατά την επίσκεψή του στα ενδότερα της περιοχής των Νάντι, δεν δίστασε να ανέβει πάνω στη μοτοσικλέτα και να μεταφερθεί από ένα ιερέα οδηγό, για να επιβλέψει την υπό ανέγερση εκκλησία.
Όταν τέλειωσε τις ομαδικές βαπτίσεις στο ποτάμι, σε μια περιοχή γεμάτη από πανύψηλα δέντρα, φυτά και λουλούδια, και δοκίμασε να βγει από το ποτάμι, τα πόδια του σφήνωσαν και «κόλλησαν» μέσα στη λάσπη, κάτω από το νερό.
Έτσι, αναγκάστηκαν να του τραβήξουν τα πόδια, για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί και να βγει έξω.
Στην Ορθοδοξία υπάρχουν πολλοί σαν και αυτόν. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ωστόσο που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε πως και οι σύγχρονοι άγιοι για τους οποίους τόσος λόγος γίνεται, άνθρωποι σαν και εμάς ήταν πριν...
 
kenias 2 of 17
 
kenias 3 of 17
 
kenias 9 of 17
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου