Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κένυας

Romfea.gr

makarios-7
 
Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος λειτούργησε στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής με συλλειτουργό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νεόφυτο και τους μαθητές και καθηγητές ιερείς της Πατριαρχικής Σχολής, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου.
Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον απόφοιτο της Πατριαρχικής Σχολής, Παύλο, ο οποίος κατάγεται από την περίφημη φυλή των Μασάι.
Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο για τον αείμνηστο ιδρυτή και χορηγό της Πατριαρχικής Σχολής Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο τον Γ΄.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, μαθητές και μαθήτριες, τόσο του Διδασκαλικού Κολεγίου όσο και του Δημοτικού Σχολείου, όπως επίσης και της Πατριαρχικής Σχολής.
Έκανε μια σύντομη αναδρομή για την προσφορά του αείμνηστου Μακαρίου στον χώρο της παιδείας και κάλεσε όλους να τον θυμούνται, πάντοτε, γιατί έγινε αιτία να βγαίνουν από τη Σχολή, που ίδρυσε, μέλλοντες κληρικοί και κατηχητές, που προέρχονται από διάφορες χώρες της αφρικανικής ηπείρου.
Μετέφερε, ακόμα, προς όλους, τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄. 
Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας έψαλλαν μελωδικότατα οι χορωδίες της Πατριαρχικής Σχολής, του Διδασκαλικού Κολεγίου και του Δημοτικού Σχολείου.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις στο βαπτιστήριο της Σχολής για τους μεγάλους και στην κολυμβήθρα για τα βρέφη.
Σε ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, κάλεσε τους νεοφώτιστους να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, που πήραν σήμερα με το βάφτισμά τους, για να μπορέσουν, έτσι, να μιμηθούν το παράδειγμα του τιμωμένου σήμερα Αγίου Μακαρίου της Αιγύπτου.
Ακολούθησε κοινή τράπεζα, όπου οι ιεροσπουδαστές τραγούδησαν και χόρεψαν με τον Σεβασμιώτατο, γιορτάζοντας, έτσι, το μεγάλο γεγονός της ημέρας.
Το απόγευμα, επισκέφθηκε το παραπλεύρως ευρισκόμενο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντος όπου μίλησε στους μαθητές και στους καθηγητές, χαρίζοντάς τους ένα μεγάλο αριθμό βιβλίο για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, σε κοινό δείπνο, οι μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής εκτέλεσαν πλούσιο γιορταστικό πρόγραμμα με απαγγελίες, λόγους, χορούς και τραγούδια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου