Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η εξαιρετική εμπειρία της εκδρομής του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής στην Αλεξάνδρεια


????????????????????????????????????

pyramisnews.gr

Ήταν μία μοναδική εκδρομή για τον Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, η οποία σαφώς θύμισε στους συμμετέχοντες τις παλιές μέρες του ιστορικού Σωματείου.
Όλα ξεκίνησαν από μία πρόταση και πρωτοβουλία που πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, τήν οποία επικρότησε το ΔΣ του Συλλόγου.
Βασική ιδέα ήταν αφενός μεν η μετάβαση στην πανέμορφη πόλη, η συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, το γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας και η παρακολούθηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του «Πτολεμαίου».
Όμως, ακόμη πιο βασική ήταν η ιδέα της συνύπαρξης των συμμετεχόντων στην αποστολή αυτή, για να δείξουν την παρουσία τους από το Κάιρο σε μία σημαντική συνέλευση αδελφού σωματείου, αλλά και να έχουν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά, κάποιες ώρες περισσότερο από το συνηθισμένο χρονικό διάστημα που αναλώνουμε σε μικρές εκδηλώσεις που παρακολουθούμε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
Έτσι, το ειδικά ναυλωμένο όχημα ξεκίνησε το Σάββατο 9 Απριλίου, από τον χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Καζαμία μαζί με δύο άλλα μέλη του Δ.Σ., τον Κοινοτικό Επίτροπο κ. Στέφανο Αργυρίου και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ.  Μανούσο Δαμουλάκη, οι οποίοι υποδέχτηκαν το πρωί τους τριάντα (30) εκδρομείς. Ανάμεσά τους, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, η Επόπτρια Γραφείων της ΕΚΚ και Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία Αιγυπτία» κα Στέλλα Κυριάζη, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας κα Βάσω Γαζή και άλλοι πάροικοι.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, συμμετέχουν από κοινού σε μία εκδήλωση τόσα πολλά μέλη του προηγούμενου με το παρόν ΔΣ του ΣΕΑΑΣ, καθώς εκτός από τους προαναφερθέντες του νέου Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Α.Σ., συμμετείχαν στην εκδρομή και μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.: οι κ.κ. Βίλλυ Πολίτη (πρώην Πρόεδρος), Αναστάσιος Ρούσσος (πρώην Αντιπρόεδρος), Άννα Γεωργαλλίδου (πρώην Ταμίας) και Νικόλαος Πολίτης (επί σειρά ετών Γεν. Γραμματέας).

????????????????????????????????????
Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου στις 12 το μεσημέρι της 9ης Απριλίου, η Α.Θ.Μ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ υποδέχθηκε όλους τους εκδρομείς στην αίθουσα του Θρόνου.
Εκ μέρους του Σ.Ε.Α.Α.Σ. ο Πρόεδρος κ. Καζαμίας προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο με το έμβλημα του Συλλόγου στον Μακαριώτατο εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.
Στη συνέχεια οι εκδρομείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πατριαρχείου, στο νέο Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη και αφού προσκύνησαν και άναψαν ένα κερί στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού αναχώρησαν για τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας...  

Συνέχεια...  http://pyramisnews.gr/ekdromi-tou-seaas-stin-alexandreia/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου