Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«Ιστορική» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρ. Καβαλή στην Μητρόπολη Ναϊρόμπι, ο Μητροπολίτης Μακάριος

cavallis stin kenya (6)

pyramisnews.gr

Την Κένυα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον ιεραπόστολο Ιεράρχη, τον Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, συνομιλώντας επί μακρίν και με τους σπουδαστές της ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής, συντρώγοντας μαζί τους, ακούγοντας τους ψαλμούς της χορωδίας, λαμβάνοντας τα δώρα – βιβλία από τον Σεβασμιώτατο και κερδίζοντας μία μοναδική εμπειρία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν της μεγάλης σημασίας που λαμβάνει η Ορθοδοξία στην Αφρική.
Ο κ. Καβαλής, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη, έφθασε στις 12 Απριλίου στο κέντρο της κενυάτικης Ορθόδοξης Ιεραποστολής, όπου λειτουργούν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μητροπόλεως Ναϊρόμπι.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ξενάγησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, στο Δημοτικό Σχολείο, στο Διδασκαλικό Κολλέγιο, στην Τεχνική Σχολή, στο Ιατρικό Κέντρο και στη Μητρόπολη.
Αμέσως μετά, ο κ. Καβαλής παρακολούθησε την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον ιερό ναό του Αγίου Μακαρίου της Πατριαρχικής Σχολής, όπου έψαλλε η χορωδία των ιεροσπουδαστών.
Μετά την ακολουθία, ο οικείος Ποιμενάρχης υποδέχθηκε επίσημα τον Πρόεδρο της ΕΚΚ, καλωσορίζοντάς τον εκ μέρους του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του ιστορική, τονίζοντας, ταυτόχρονα, τη σημαντική παρουσία της Ορθοδοξίας και τη συμβολή της Πατριαρχικής Σχολής, με την εκπαίδευση νέων από διάφορες χώρες της Αφρικής.
Από την πλευρά του, ο κ. Καβαλής, κατασυγκινημένος, ευχαρίστησε για την υποδοχή, συγχαίροντας, ταυτόχρονα, για το επιτελούμενο ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο που τελείται στους χώρους αυτούς.
Ακολούθησε δείπνο στην τραπεζαρία στης Σχολής, όπου οι ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.
Ο κ. Καβαλής, ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά, είπε ότι θα τού μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία που είχε στο κέντρο της Ιεραποστολής, στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι της Κένυας.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%bf/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου