Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πλήθος πιστών την Κυριακή των Βαΐων στην εκκλησία Αρχαγγέλων Ντάχερ Καΐρου όπου λειτούργησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος


 pyramisnews.gr

Πλήθος Ελλήνων και αραβοφώνων κατέκλυσαν το πρωί της Κυριακής των Βαΐων τον περικαλλή μεγαλόπρεπο ναό των Αρχαγγέλων της αραβόφωνης ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Ντάχερ Καΐρου, όπου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εμοίρασε τα παραδοσικά βάγια, συνεπικουρούμενος υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και του ιερού κλήρου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:





Στην Αίγυπτο, η ημέρα αυτή θεωρείται εξαιρετικά μεγάλη γιορτή και είναι αξιοσημείωτο ότι εκατοντάδες ήταν οι Χριστιανοί που προσήλθαν να πάρουν την ευλογία από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο. Ανάμεσά των, ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη και της συζύγου του Αντουανέττας, του Κυπρίου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλα Πολίτη, και πολλών εκπροσώπων από την αρβόφωνη ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Ντάχερ.

Αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής αναχώρησε για την Αλεξάνδρεια, όπου θα τελέσει τις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.


20160424_125223

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/kyriaki-vaion-2016-sto-cairo-me-patriarxi-alexandreias-theodoro/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου