Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν





Την Δευτέρα, 18η Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στην πόλη Pointe-Noire, ημερήσια Ιερατική Σύναξη των κληρικών της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Θέματα της συνάξεως ήταν α) η ανανέωση των Εκκλησιαστικών Επιτροπών όλων των Ενοριών –κριτήρια επιλογής των νέων μελών, β) η αναδιοργάνωση του κατηχητικού έργου και η καθιέρωση ενός νέου ενιαίου συστήματος κατηχήσεως σε όλες τις Ενορίες με μονίμους κατηχητές, διαρκώς επιμορφωμένους από την Ιερά Επισκοπή, γ) η αναλυτική μελέτη των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας (Νοέμβριος 2015) και δ) η ενημέρωση των κληρικών περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Ιούνιος 2016).
Κατακλείων την Σύναξη ο Επίσκοπος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους αγαπητούς Εφημερίους για την πολύωρη και άκρως εποικοδομητική συνεργασία τους, η οποία αποτελεί το θεμέλιο της πνευματικής προαγωγής της τοπικής Εκκλησίας. Επίσης, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακ.Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.
Ακουλούθως, παρέθεσε δείπνο και προσέφερε σε όλους τους κληρικούς ιερά επιτραχήλια, τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος στην γαλλική και υφασμάτινους επιταφίους.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου