Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η Κυριακή των Βαΐων στην Τυνησία

Romfea.gr
 
tinisia-1


Με κατάνυξη και τη δέουσα τάξη εορτάστηκε η Κυριακή των Βαίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίιου Γεωργίου Τύνιδος.
Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε με τις ευχές και ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου β´ ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος για τους ελαχίστους εναπομείναντες Έλληνες της περιοχής, εργαζομένους στην Ελληνική Πρεσβεία ή μέλη της ισχνής ελληνικής κοινότητος Τύνιδος.
Νωρίς το μεσημέρι και λόγω της ιδιοτυπίας του χώρου και των συνθηκών εψάλη από όλους τους παρισταμένους και τον Δεσπότη η ακολουθία του Νυμφίου και όλοι μαζί προσευχόμενοι παρεκάλεσαν να φθάσουν εν υγεία και με ασφάλεια το Άγιον Πάσχα, αφού διέλθουν αδελφωμένοι όλη την εβδομάδα των Παθών και του εκουσίου πάθους του Κυρίου, ώστε να ψάλουν το Χριστός Ανέστη, που για φέτος πρέπει να σημάνει μια καινούρια αρχή μέσα στα προβλήματα και τις πτώσεις μας.
Παραλλήλως με τις ακολουθίες στον Άγιο Γεώργιο Τύνιδος τελούνται καθημερινώς και οι ακολουθίες στους ρωσσοφώνους Ορθοδόξους Ναούς Ραμπάτ στο Μαρόκο και Αναλήψεως Τύνιδος, καθώς και στον Ελληνόφωνο Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Καζαμπλάνκας Μαρόκου, ενώ ο Μητροπολίτης θα επισκεφθεί ποιμαντικώς και το Αλγέρι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου