Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Πανελλήνιος Χριστιανικός Όμιλος Ορθόδοξου Ιεραποστολής: Ιεραποστολή στην Μαγαδασκάρη

                        
            

Ignatios_Madagaskaris_04

Τετάρτη 20 Απριλίου 18:30 Ιεραποστολή Κυψέλης, Ιεραποστολική Σύναξη Νέων – Ιεραποστολή στην Μαγαδασκάρη !

"Καλεσμένος μας ο Μητροπολίτης Μαγαδασκάρης κ.κ. Ιγνάτιος, με τεράστια εμπειρία στον χώρο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής. Από το 1985 και επί εξαετία διηκόνησεν εις την Ορθόδοξον Ιεραποστολήν της Κορέας. Εν συνεχεία και διά 14 συναπτά έτη ανέλαβε τα ηνία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής εις την Δυτικήν Βεγγάλην των Ινδιών. Εκεί, ανέπτυξεν μεγάλο και αξιόλογο ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο (ανέγερση ιερών ναών, κατηχήσεις, βαπτίσεις και σεμινάρια, ίδρυση σχολείων, εξωτερικών ιατρείων, ορφανοτροφείου, άνοιγμα γεωτρήσεων για πόσιμο νερό, κατασκευή πολλών κατοικιών για φτωχές οικογένειες, παροχή υποτροφιών, διανομή τροφίμων σε 2.000 άπορες οικογένειες, καθώς επίσης και διανομή πρωϊνού ροφήματος σε φτωχά παιδιά κ.λ.π.).
Δυστυχώς, διά το ιεραποστολικό του έργο, απελάθη από τη χώρα τον Ιούνιο του 2004 και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους εξελέγη Επίσκοπος εις την χηρεύουσα θέση της Επισκοπής Μαδαγασκάρης. Η εις Επίσκοπον χειροτονία του έλαβε χώρα στις 14-11-2004 εις την Αλεξάνδρεια υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.
Εις την Μαδαγασκάρη, επεδόθη εις την μετάφραση και έκδοση λειτουργικών και πνευματικών βιβλίων, την ανοικοδόμηση ιερών ναών και πνευματικών κέντρων, σχολείων, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, καθώς και του Θεολογικού Σεμιναρίου που ήδη λειτουργεί, ρίπτων το βάρος εις την αρτιωτέραν κατάρτισιν των ιερέων και των κατηχητών. Αναδιοργανώθηκε, επίσης, η λειτουργία των κλινικών με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους φτωχούς. Ομιλεί την αγγλική, την κορεατική και την ινδική γλώσσα.
Σας περιμένουμε !"
Πανελλήνιος Χριστιανικός Όμιλος Ορθόδοξου Ιεραποστολής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου