Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

"Και σε αυτούς τους ανθρώπους θέλει ο Κύριος να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο..." Ουγκάντα

 Φίλοι της Ιεραποστολής Ουγκάντας - Friends of Orthodox Mission in Uganda


"ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΌ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Από την Επίσκεψη στον απο χρόνια σχεδόν Εγκαταλειμμένο Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου στην Βόρεια Ουγκάντα. Η κατάσταση του Ι. Ναού, έτσι καταστραμμένο και οι φτωχοί πιστοί μας στην περιοχή αυτή, μερικοί έχουν φύγει από εκεί ενώ άλλοι που είναι εκεί δεν έχουν την δυνατότητα να το ανακαινίσουν. Αυτή η κατάσταση, είναι ένα κομμάτι από αυτά που άφησε ο Ανταρτικός Πόλεμος στην βόρεια Ουγκάντα που είχε κρατήσει για σχεδόν 10 χρόνια. Χάθηκαν ζωές, αφέθηκαν πολλά παιδάκια ορφανά, κορίτσια που βιαστεί αφέθηκαν με παιδιά που δεν θα γνωρίζουν ποτέ ποιοι ήταν οι πατεράδες τους, μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να καταταχθούν στο στρατό των ανταρτών, πολλοί άνθρωποι βασανίστηκαν, Ναοί και σπίτια Εγκαταλείφθηκαν και καταστράφηκαν πολλά, όπως αυτόν εδώ που βλέπουμε.

Και σε αυτά μέλη, σε αυτούς τους ανθρώπους, θέλει ο Κύριος να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο, την Ορθόδοξη πίστη, και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους φτωχούς συνανθρώπους μας εκεί.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΑΌ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ."

https://www.facebook.com/orthodoxmissionuganda/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου