Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

"Πέταξε για την αγκαλιά του Θεού ο μεγάλος φίλος της εξωτερικής Ιεραποστολής ο αρχιτέκτονας Νίκος Φουρνάρης"

ORTHODOX MISSIONARY / ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

"Καλό Παράδεισο κύριε Νίκο μας!
Σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2020 λίγο μετά τα μεσάνυχτα
πέταξε για την αγκαλιά του Θεού ο μεγάλος φίλος της εξωτερικής ιεραποστολής, από τη Σιέρρα Λεόνε ως την Κούβα κι από την Αλβανία ως την Ινδία, ο αρχιτέκτονας Νίκος Φουρνάρης.
Στη μνήμη του αγαπημένου μας κύριου Νίκου αναδημοσιεύουμε
μια απίθανων αποκαλύψεων συνέντευξη (με τη ζωή του στην Ιεραποστολή, την συνοδοιπορεία του με τον Άγιο Παϊσιο, τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη κ.α πολλά) που έδωσε στη Σοφία Χατζή...
..."Ξέρετε ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ έλεγε ότι “Όλη η δουλειά στη γη είναι ν’ αποκτήσουμε το άγιο Πνεύμα”, αν προσπαθήσουμε να χαρούμε με άλλα πράγματα αποτύχαμε. Αγοράζεις ας πούμε ένα αυτοκίνητο, χαίρεσαι για λίγο τελειώνει η χαρά, παίρνεις ένα σπίτι χαίρεσαι λίγο καιρό, μετά τελειώνει η χαρά, ερωτεύεσαι, χαίρεσαι τελειώνει κι αυτό, ενώ η χαρά του αγίου Πνεύματος δεν τελειώνει, αλλά πού να το καταλάβει αυτό ο άνθρωπος! Δεν αφήνει βέβαια ο Θεός, όλη η ομορφιά είναι να τον χαριτωθούμε. Βλέπεις τον Ιούδα, ο Χριστός είπε “ Καλύτερα να μην είχε γεννηθεί”. Εγώ πήρα διπλώματα παπλώματα, τη χαρά στο Θεό τη βρήκα. Συνάντησα και τον άγιο Πορφύριο κι από εκείνον μάθαινα για τη χαρά..."
(Αύριο θα αναδημοσιεύσουμε τη δεύτερη συνέντευξηQ
"Πώς χτίσαμε ορθόδοξο ναό στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο!")"

Περισότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου