Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κυριακή της Πεντηκοστής 2012 στη Μοζαμβίκη με 9 Νεοφώτιστους


 
 
Η Κυριακή της Πεντηκοστής, 3 Ιουνίου 2012, ήταν μια μεγάλη μέρα για την Εκκλησία, που παροικεί στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης! Όχι μόνον επειδή εορτάστηκε πανηγυρικά -όπως αρμόζει, άλλωστε- το Γενέθλιο της Εκκλησίας, αλλά επειδή η Κοινότητα των Ορθοδόξων της μοζαμβικανής πρωτεύουσας αισθάνθηκε το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα, να κατέρχεται προσωπικά πάνω σε εννέα (9) Κατηχούμενους και να τους ενδύει με το Φως του Χριστού!

Επί έναν ολόκληρο χρόνο (ίσως και περισσότερο) οι Εννέα Νεοφώτιστοι κυκλοφορούσαν στην ορθόδοξη αυλή, οσμιζόμενοι το λιβάνι της πίστης και αναπνέοντας πνευματικές εμπειρίες, προετοιμαζόμενοι μάλιστα για το Βάπτισμα και το Χρίσμα τους, μυστήρια πανίερα, τα οποία πραγματώθηκαν επιτέλους την περασμένη Κυριακή, από τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη.

 
 
Τόσον αυτός, όσο και η "μικρά ζύμη" της Επισκοπής, όλοι μαζί, βίωσαν την Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και την θαυματουργική πνοή Του στον Καθεδρικό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο. Στην ομιλία του ο κ. Ιωάννης, κατασυγκινημένος, ανάμεσα στους λόγους αγάπης και τις πατρικές νουθεσίες που απηύθυνε, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τις ευχές κι ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στους Νεοφώτιστους και ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο μια νέα ομάδα Κατηχουμένων πρόκειται να ενδυθεί τον Χριστό.

 
 
Σημειωτέον ότι τα Μυστήρια τελέστηκαν -κατά την αρχαία Τάξη- εντός της Θείας Λειτουργίας και τους Βαπτισθέντες αναδέχτηκαν με εξαιρετική προθυμία και πολύ ζήλο Ορθόδοξοι του Μαπούτο, οι οποίοι -με κάθε δυνατό τρόπο και παραδειγματική αφοσίωση- συνδράμουν το "ζύμωμα" του νοητού "όλου φυράματος" της Μοζαμβίκης!

Ακολούθησε πλούσια Τράπεζα Αγάπης για όλους, στο απλόχωρο προαύλιο του Ναού, όπου οι πάντες δεν έκρυβαν τα δάκρυα της Χαράς τους!!!
 
Περισσότερα στιγμιότυπα...   http://orthomoz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου