Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Συνάντηση εργασίας με τους Μητροπολίτες Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο και Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ είχε ο Πατριάρχης ΑλεξανδρείαςΑρχιμ. Παντ. Αράθυμος

Την 21η Αυγούστου 2012, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β΄, είχε συνάντηση εργασίας με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο και Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν διά μακρόν αφενός μεν οι εν γένει εξελίξεις στο νεοσύστατο κράτος του Νοτίου Σουδάν, αφετέρου δε ο αντίκτυπος που έχουν τα τελευταίως σημειωθέντα περιστατικά θρησκευτικής βίας στην Αφρική και κυρίως στην Νιγηρία.

Ιδιαίτερη έμφαση εδόθη στις πρωτοβουλίες που σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο αναλαμβάνει ο Μακαριώτατος προκειμένου το παλαίφατο Πατριαρχείο να συνεχίσει να λειτουργεί ως παράγων καταλλαγής και φιλαλληλίας στις τοπικές αφρικανικές κοινωνίες, προτάσσοντας τις αξίες της αγάπης, της ειρήνης και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ όλων των ανθρώπων, των διαβιούντων εντός των ορίων της κανονικής δικαιοδοσίας του, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ομολογίας.

http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=808

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου