Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος από την Εκκλησία που παροικεί στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, όπως μαρτυρούν οι ανωτέρω φωτοστιγμές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται για πρώτη φορά στον τόπο αυτόν, μετά την Επανάσταση του 1974 και μάλιστα με ευπρεπισμό του Επιταφίου της Θεοτόκου.
Τα παιδιά του Ελληνορθόδοξου Σχολείου της Επισκοπής στόλισαν, λοιπόν, τον θεομητορικό Επιτάφιο και συμμετείχαν τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, όσο και στην Θεία Λειτουργία της Εορτής, στην οποία προέστη ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης, ο οποίος, στο επίκαιρο κήρυγμά του, μετέφερε προς το εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές κι ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β΄.
 
 
Το απόγευμα εψάλη η προς την Παναγία μας Παράκληση, στο τέλος της οποίας έγινε η Λιτάνευση του Επιταφίου, ενώ η Χορωδία απέδωσε τα Εγκώμια προς την Χάρη Της.
Ακολούθησε -όπως πάντα- εορταστικό κέρασμα στον προαύλιο χώρο της Επισκοπής με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων Ορθοδόξων.
 
Περισσότερα...   http://orthomoz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου