Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως στο βεβηλωμένο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο










από την Ι.Μ.Τριπόλεως Λιβύης


Με θλίψη και οδύνη αντίκρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τις ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στο Ελληνικό Κοιμητήριο της Τριπόλεως και την πλήρη καταστροφή του Κοιμητηριακού Ναού ,στην σημερινή επίσκεψή του στο Κοιμητήριο συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κύπρου μας κ. Περικλή Στοιβαρό τον Πρόξενο της Κύπρου μας
κ. Αρίστο Ασιώτη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτριο Αναστασίου και τον π.Ιωακείμ Βασιλάκο.

Η Καταστροφή του Κοιμητηριακού Ναού είναι πλήρης!!

Ενώ το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων είναι σε άθλια κατάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με δάκρυα στα μάτια ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αδελφών μας, ενώ αναρωτήθηκε «εις τη τους έπταιξαν οι νεκροί μας;»

Συζήτησε δε με τον Εξοχότατο κ. Πρέσβη τρόπους αποκαταστάσεως της μεγάλης αυτής ζημιάς και Ιεροσυλίας πράγμα το οποίο είναι δύσκολο διότι οι εδώ Ελληνικές Εταιρίες οι οποίες θα μπορούσαν εν τω μέτρο του δυνατού να βοηθήσουν δεν δραστηριοποιούνται καμία από αυτές μέχρι σήμερον λόγω της κοινωνικοπολιτικής κρίσεως που αντιμετωπίζει η χώρα.

Διά τον λόγο αυτόν απευθυνόμεθα στην φιλοτιμία και στα φιλόχριστα αισθήματα του Λαού της Ελλάδας μας με την βεβαιότητα ότι δεν θα θελήσουν να παραμείνει επʼαόριστον εις αυτήν την τραγική κατάσταση το Ελληνικό Ορθόδοξο Κοιμητήριο μας και οι εδώ αναπαυόμενοι νεκροί μας.

http://www.amen.gr/article11023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου