Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ POINTE-NOIRE ΣΤΟ ΚΟΝΓΚΟ- ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ...

   

Την 31ή Οκτωβρίου 2012 η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε την αρχαιότερη ενορία της πόλεως Pointe- Noire, της Αναλήψεως του Κυρίου, στην πλέον φτωχή περιοχή της συνοικίας των εργατών των σιδηροδρόμων. Ο Μακαριώτατος τους ευχαριστησε για την αυθόρμητη υποδοχή και τους απηύθυνε λόγους παρηγορίας και ενισχύσεως.

Κατόπιν μετέβη τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής, δαπάναις του π. Καλλιστράτου της Αδελφότητος Θεολόγων «Σωτήρος» και της Ι.Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, καθώς και την υπό ανέγερση επίσης κλινική του Αγίου Λουκά του Ιατρού, δωρεά του π. Κυριακού Χατζηδήμου, την οποία η ΑΘΜ χαρακτήρισε ως πολύτιμη προς αντιμετώπιση της μεγάλης θνησιμότητος μητέρων και βρεφών κατά την διάρκεια των τοκετών.

Ακολούθως ο Μακ. Πατριάρχης συνεκάλεσε ιερατική σύναξη, μετά το πέρας της οποίας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση πολυκλινικής στην περιοχή Nzassi σε έκταση 45 στρεμμάτων, δωρεά ιεραποστολικού συλλόγου από την Αυστραλία με πρωτεργάτη τον π. Νικόλαο Μαρκέτο. Στον χώρο αυτό θα δημιουργηθούν επίσης γυναικολογική και παιδιατρική κλινική, καθώς και οικολογικό πάρκο.

Τέλος, το απόγευμα η ΑΘΜ παρέστη στο φεστιβάλ ορθοδόξων νεανικών χορωδιών στους χώρους του ανεγειρομένου Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου.

Περισσότερα... http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=861
http://ierapostoli.wordpress.com/2012/11/01/congo_braza2_2012/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου