Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ - Εν Πλω Εκδόσεις

 Εν Πλω Εκδόσεις




Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η προσπάθειά μας τυγχάνει ευρείας αποδοχής!

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο του Bazaar Βιβλίου για καλό σκοπό, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο βιβλιοπωλείο μας τον αγαπητό μας πατέρα Ελευθέριο Μπαλάκο, Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως, ο οποίος και θα μας παρουσιάσει το σπουδαίο έργο που επιτελείται αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν!

Σας περιμένουμε!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ

Η Iερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως κατέχει το ανατολικό τμήμα της Τανζανίας και έχει έδρα την οικονομική πρωτεύουσα του κράτους, το Dar el Salaam.

Στην πρωτεύουσα υπάρχει ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Παρασκευής ο οποίος είναι χώρος λατρείας για κάθε ορθόδοξο πιστό ντόπιο ή παρεπιδημούντα στην χώρα.

Ο κύριος όγκος της ιεραποστολικής εργασίας γίνεται στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Morogoro 200 περίπου χιλιόμετρα προς το κέντρο της χώρας.

Η ιεραποστολή στην περιοχή αυτή έχει ξεκινήσει τα τελευταία 4 χρόνια και καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το έργο είναι διπλό. Η Ορθόδοξη παρουσία στην περιοχή, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, της κατήχησης, των μυστηρίων, το κτίσιμο νέων ναών κλπ.

Όμως μπροστά στην ανθρώπινη φτώχεια και δυστυχία η ιερά μητρόπολη δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος ενδιαφέρεται παράλληλα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ντόπιων.

Έτσι η Μητρόπολη συμβάλει ώστε να χτιστούν κλινικές, σχολεία , ανοίγοντας πηγάδια, δίνοντας υποτροφίες σε μαθητές για να σπουδάσουν σε ανώτατες σχολές και πολλά άλλα.

https://www.romfea.gr/oi-biblioparousiaseis/57832-azaar

#εκδοσεις #βιβλία

https://www.facebook.com/enploeditions.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου