Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δύο νέοι Μητροπολίτες, δύο αναβαθμίσεις Επισκόπων και μία παραίτηση σήμερα (Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013) από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας


Δύο νέοι Μητροπολίτες εξελέγησαν σήμερα το μεσημέρι από την σημερινή Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας:
 
Πρόκειται για τον νέο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο (μέχρι τώρα Επίσκοπο Νιτρίας και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου) κ.  Νικόδημο, και τον νέο Μητροπολίτη Νουβίας (που θα περιλαμβάνει και το Σουδάν) (μέχρι τώρα Σχολάρχη της Σχολής του Πατριαρχείου «Αθανάσιος ο Μέγας») π. Νάρκισσο Γκαμόν .
 
Αυτήν την ώρα, οι νέοι Μητροπολίτες δίνουν τα μικρά μηνύματα.
 
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας έκανε δεκτή την παραίτηση του μέχρι σήμερα Μητροπολίτου Σουδάν κ. Εμμανουήλ, που έγινε για προσωπικούς λόγους και ο οποίος γίνετσαι Μητροπολίτης Καβάσων.
 
Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την αναβάθμιση του Επισκόπου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου σε εν ενεργεία Μητροπολίτη και επίσης τον μέχρι σήμερα Επίσκοπο Μποτσουάνας σε εν ενεργεία Μητροπολίτη Νειλουπόλεως οι οποίοι θα είναι πλέον και οι δύο Συνοδικοί Μητροπολίτες.

Η Επισκοπή Μποτσουάνας παραμένει κενή.

http://greekafricanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου