Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η ελληνική κοινότητα της Πρετόρια ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλου στην Ν. Αφρική



omogeneia.ana-mpa.gr

Με την επίσκεψη στην ελληνική κοινότητα της Πρετόρια και την πρεσβεία της Κύπρου ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος ολοκλήρωσε την πενθήμερη περιοδεία του στη Νότιο Αφρική.
Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε την κυπριακή πρεσβεία προκειμένου να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.«Αποτίω φόρο τιμής στον άνθρωπο που οδήγησε την Μεγαλόνησο στην Ευρώπη», έγραψε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και παράλληλα εξέφρασε και προφορικά τα συλλυπητήρια του στον πρέσβη της Κύπρου στη Νότια Αφρική Πέτρο Νακούζη.Στην Ελληνική Κοινότητα της Πρετόρια, τον κ. Γεροντόπουλο υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Νίκος Ευθυμιάδης και το διοικητικό συμβούλιο, ο πρώην υπεύθυνος του ΣΑΕ στη Νότιο Αφρική Χάρης Γκουβέλης και αρκετοί ομογενείς. Ο υφυπουργός συζήτησε μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν και τους ευχαρίστησε για την διαχρονική εντυπωσιακή παρουσία τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής στην αφρικανική χώρα.«Μας συγκινείτε όλους που καταφέρνετε εδώ και δεκαετίες να κρατάτε ζωντανή την ελληνική γλώσσα» είπε ο κ. Γεροντόπουλος και πρόσθεσε: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό που όλοι σας μιλάτε την γλώσσα μας μετά από δύο και τρεις γενιές. Ελπίζω και σας προτρέπω να προσπαθήσετε μαζί με τους δασκάλους που έχετε στις κοινότητες, αυτό να το μεταδώσετε στα παιδιά και τα εγγόνια σας. Να ξέρετε πως στην Ελλάδα είμαστε περήφανοι για την παρουσία σας και όσα έχετε καταφέρει».Ο υφυπουργός επισκέφθηκε επίσης και τον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και ξεναγήθηκε από τον ιερέα Μιχαήλ Βισβίνη. Εξήρε μάλιστα επ' ευκαιρία την συμβολή της εκκλησίας και την προσφορά της στον ελληνισμό, ιδιαίτερα σε τόσο μακρινές χώρες, αφού αποτελεί τον συνεκτικό ιστό και τον φάρο γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται οι Έλληνες.Σ.Α.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=23804

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου