Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κόπτης Πατριάρχης: ''Υπάρχει σχέδιο εκδίωξης των Χριστιανών''

Romfea.gr

koptis patriarxis
 
Του Αιμίλιου Πολυγένη
 
Για τους διωγμούς των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή μίλησε ο Επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄στο ραδιόφωνο "Φωνή της Ρωσίας".
"Υπάρχει ένα σχέδιο σε διεθνές επίπεδο για να εκδιώξουν τους Χριστιανούς από την Μέση Ανατολή, πληρώνοντας ριζοσπαστικές ομάδες για να καίνε εκκλησίες, και να απειλούν τους χριστιανούς", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κόπτης Πατριάρχης.
Στη συνέχεια ο κ. Θεόδωρος πρόσθεσε: "Όμως οι Χριστιανοί δεν εγκαταλείπουν την Μέση Ανατολή, που είναι το λίκνο του Χριστιανισμού."
Υπενθύμισε πως χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν μαζί στην Αίγυπτο για πάνω από χίλια χρόνια.
"Εδώ ζούμε μια ελεύθερη ζωή, οι μουσουλμάνοι είναι σαν αδέλφια μας. Όλες τις αργίες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι τις περνάμε μαζί. Και τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο όδηγησαν ώστε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ενότητα στη χώρα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Β'.
Επίσης ο Κόπτης Πατριάρχης έκανε έκκληση στους πιστούς να μην φύγουν από την πατρίδα τους, διότι μ΄αυτό τον τρόπο θα την προστατέψουν.
Σε άλλο σημείο ο κ. Θεόδωρος έκανε λόγω για προπαγάνδα, για καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και έλεγχο των ΜΜΕ.
"Υπάρχη μεγάλη ανάγκη καταπολέμησης του αναλφαβητισμού, όπου κάθε πολίτης πρέπει να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, ενώ πρέπει να υπάρχουν νόμοι που να περιορίζουν τα ΜΜΕ εκείνα που προωθούν τον εξτρεμισμό", τόνισε ο Επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας.
Κλείνοντας μιλώντας για την Ρωσία, ανέφερε: "Είναι μια χώρα με ιστορία και πνευματικότητα. Έχω διαβάσει πολλά βιβλία για την Ρωσία και την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, τους αγίους της, τις παραδόσεις κτλ. Η Ρωσία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στις καρδιές των Αιγυπτίων, και είμαστε ευγνώνομες απέναντί της."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου