Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το ιστορικό ελληνικό σχολείο SAHETI του Γιοχάνεσμπουργκ επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος

gerontopoulos saheti 02
 
Κοντά στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου SAHETI, ενός σχολείου που έχει γαλουχήσει χιλιάδες ελληνόπουλα και αποτελεί σήμερα φάρο του ελληνισμού, στο Γιοχάνεσμπουργκ, βρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Νότιο Αφρική αυτές τις μέρες.   
 
Στο ελληνικό σχολείο SAHETΙ, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυση του, τον κ. Γεροντόπουλο, υποδέχθηκε ο ιδρυτής του σχολείου κ. Γεώργιος Μπίζος, δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα και εμβληματική φυσιογνωμία στη Νότιο Αφρική, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές. Μάλιστα, οργανώθηκε μια μικρή γιορτή προς τιμήν της ελληνικής αντιπροσωπείας, με ελληνικούς χορούς και τραγούδια από μαθητές του δημοτικού, στους οποίους είχε την ευκαιρία να μιλήσει για λίγο ο Υφυπουργός.
 
gerontopoulos saheti 03

Ο κ. Μπίζος, που έχει πλέον δώσει την διεύθυνση του σχολείου στον γιο του Δάμωνα, επικεφαλής του Δ.Σ του SAHETI, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Υφυπουργού Εξωτερικών την Ελληνική Πολιτεία, για την διαχρονική συμπαράστασή της στην προσπάθεια του SAHETI να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, με την διάθεση αποσπασμένων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα.
 
gerontopoulos saheti 04

Από την πλευρά του ο κ. Γεροντόπουλος, αφού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους για τα επόμενα χρόνια και την σκέψη δημιουργίας οικοτροφείου για παιδιά ομογενών μας από τις γύρω χώρες προς τη Νότιο Αφρική, ευχαρίστησε τον κ. Μπίζο, το διοικητικό συμβούλιο και όλους τους δασκάλους, για την δουλειά που κάνουν. Είχε παράλληλα και συζήτηση με τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και των υπολοίπων που βρίσκονται στην περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ.
 
gerontopoulos saheti 01

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα του Γιοχάνεσμπουργκ και τον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου άκουσε από τα Μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα προβλήματα των ομογενών μας στην περιοχή και τις δραστηριότητές τους, τονίζοντας ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό τους.
 
Τέλος, ξεναγήθηκε και στο Μουσείο Lilliesleaf εναντίον του Απαρχάιντ και επισκέφθηκε τους χώρους όπου ο Νέλσον Μαντέλα και οι συναγωνιστές του οργάνωναν τον αγώνα τους.

http://greekafricanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου