Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Οι Ορθόδοξες Ι. Μητροπόλεις της Δυτικής Αφρικής

Africa-regions.png
el.wikipedia.org 

www.energyforopportunity.org 

Ι.Μ. Γουινέας
Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος. Η Ιερά Μητρόπολη Γουινέας ιδρύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2010. Συμπεριλαμβάνει τις χώρες Γουινέα, Σιέρρα Λεόνε, Γκάμπια, Λιβερία, Σενεγάλη και Γουινέα Μπισάο.
Στη Σιέρρα Λεόνε, ήδη αποπερατώνονται οι ανεγέρσεις δύο Ιερών Ναών, ενώ ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Ιεραποστολικού Κέντρου στη Freetown. Στο Waterloo ανεγέρθηκαν έξι κατοικίες αναπήρων, κλινική και δύο οικίες φιλοξενίας εθελοντών. Περατώνονται οι εργασίες ανεγέρσεως Ορθόδοξης Ακαδημίας. Στην πρωτεύουσα χτίζεται διώροφο Ορθόδοξο Σχολείο. Στη Γουινέα, γίνονται απόπειρες εδραίωσης της Ιεραποστολής.
Στη Γκάμπια λειτουργεί Ορθόδοξη Ιεραποστολική Βάση με Κλινική στην περιοχή Brufut-Banjul.
Ι.Μ. Άκκρας
Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σάββας. Η Μητρόπολη εδρεύει στην Άκκρα της Γκάνας και περιλαμβάνει τα κράτη Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Μαλί και Μπουρκίνα Φάσο. Υπάρχουν 31 ενορίες, 36 Ιεροί Ναοί και 1 ιεραποστολικός πυρήνας, 26 ιερείς και 14 κατηχητές. Λειτουργούν 7 ορθόδοξα σχολεία, ένα θεολογικό σεμινάριο, ένα ταχύρρυμο σεμινάριο για ιερείς, κατηχητές και υπεύθυνους Κατηχητικών Σχολείων. Λειτουργούν Κατηχητικά Σχολεία σε όλες τις ενορίες καθώς και 12 Κύκλοι Συμμελέτης Αγίας Γραφής.
Ι.Μ. Νιγηρίας
Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Αλέξανδρος. Η Επισκοπή Νιγηρίας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1997. Στην πνευματική δικαιοδοσία της περιλαμβάνει όλους τους ορθοδόξους των χωρών Νιγηρίας, Μπενίν, Νίγηρα και Τόγκο. Η Εκκλησία αναγνωρίσθηκε από την κυβέρνηση της Νιγηρίας τον Ιούνιο του 2003, κατόπιν πολυετών προσπαθειών. Τον Οκτώβριο του 2004 ανυψώθηκε σε Μητρόπολη.
Υπάρχουν 24 Ιερείς, 2 Διάκονοι, 30 Κατηχητές και 30 Αναγνώστες. Λειτουργούν δύο Θεολογικά Σεμινάρια.

http://ierapostoles.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου