Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ελάχιστοι Ορθόδοξοι σε πόλη φανατικών Ισλαμιστών

Romfea.gr

karth-4
 
Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ. Θεοδώρου τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας σε μια από τις πιο ακραίες ισλαμικές περιοχές της Τυνησίας αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Τύνιδα, στην πόλη Μπιζέρτα, όπου υπάρχει στο λιμάνι της ο μικρός Ιερός ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι από το 1939.
Παρά τις αντίθετες συστάσεις των αρμοδίων αρχών ασφαλείας, μία εβδομάδα προ των εκλογών στη χώρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ι. Δίντσικο και τα μέλη του ΔΣ αυτής, τον εφημέριο των ρωσσοφώνων Ορθοδόξων π. Δημήτριο Νετσβετάεφ, την εκπαιδευτικό εξ Ελλάδος κα Φρειδερίκη Μαρούση κ.ά. μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου "κεκλεισμένων των θυρών του Ναού" να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία, εμψυχώνοντας το φρόνημα και τις συνειδήσεις των έξι μόνον όρθοδόξων γυναικών, που διαβιούν εκεί με τις οικογένειές τους και υπό την απειλήν των σαλαφιστών.
Αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή και το προμήνυμα της Αναστάσεως και της νίκης κατά του κακού, που κατέδειξε ο Κύριός μας με την Ανάστασιν του τέκνου της χήρας της Ναίν, ετόνισε ότι η Ανάσταση και η Σωτηρία αποτελούν κοινή μοίρα ιδιαιτέρως όσων αγωνίζονται για να κρατείται ανημμένη η κανδήλα της πίστεως, έστω και σε περιοχές σαν αυτήν εδώ της μπιζέρτας.
Ότι το "μη φοβού το μικρόν ποίμνιον" λαμβάνει σάρκα και οστά εδώ και ότι όλοι μας ενισχυόμεθα, για να συνεχίζουμε τον αγώνα της ζωής, βλέποντες τα χειρότερα και τα δυσκολότερα.
Ολοκληρώνοντας ο Μητροπολίτης αναρωτήθηκε αν αυτήν την Κυριακή ήλθε η ομάδα των πιστών από την πρωτεύουσα, για να εμψυχώσει τους ελαχίστους Ορθοδόξους της πόλεως ή για να εμψυχωθεί από αυτούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου