Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δέχθηκε τον Προκαθήμενο της Αρμενορθοδόξου Επισκοπής στην Αίγυπτο και τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας


 
Την 28η Οκτωβρίου 2014, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, δέχθηκε στην Πατριαρχική Έδρα τον Προκαθήμενο της Αρμενορθοδόξου Επισκοπής στην Αίγυπτο, Επίσκοπο Ashod Mnatsakanyan. Κατά την συνάντησή τους, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας των χριστιανικών ομολογιών στην Αίγυπτο, οι δύο εκκλησιαστικοί άνδρες συζήτησαν θέματα απτόμενα της κοινής τους προθέσεως να εργαστούν για την θεσμική κατοχύρωση και την ενεργό προάσπιση του δικαιώματος ελεύθερης θρησκευτικής εκφράσεως για όλους τους Αιγυπτίους χριστιανούς, ανεξαρτήτως ομολογίας.
 
 
Νωρίτερα ο Μακαριώτατος είχε δεχθεί τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο των μαθητών της Ελληνικής Παροικίας και με τους οποίους μοιράστηκε την εμπειρία του από τις εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στις ανά την Αφρική σχολικές μονάδες της Ιεραποστολής του Πατριαρχείου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου