Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Χτίζοντας μια Εκκλησία στην Ουγκάντα (Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής)

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Ddegeya, Uganda

Η Ddegeya βρίσκεται στα περίχωρα του Bombo της επαρχίας Luweero της Ουγκάντας και ήταν μία από τις πρώτες περιοχές της χώρας, όπου ακούστηκε ο Ορθόδοξος λόγος. Από εκεί κατάγεται ο Μητροπολίτης της χώρας κ. Ιωνάς και υπάρχει πλήθος πιστών υπό την καθοδήγηση του επιτρόπου π. Ιωάννη Kibuuka. Στην περιοχή λειτουργούν δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο και ορφανοτροφείο για 1.500 παιδιά.
Η Εκκλησία στην Ουγκάντα κατακλύζεται από νέους ανθρώπους, γεγονός που αποτελεί μεγάλη ελπίδα για το μέλλον. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανοικοδόμηση ενός ακόμη Ιερού Ναού στην περιοχή, επ” ονόματι των αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά από πολλές νομικές καθυστερήσεις, το έργο σταμάτησε το 2011. Η οικονομική στενότητα που ακολούθησε ανέστειλε περαιτέρω την κατασκευή του έργου.
Φέτος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιωνά, αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του Ιερού Ναού και ελπίζουμε πως με την πρόνοια του Θεού, θα καταφέρουμε εντός του 2014 να αποστείλουμε τα υπολειπόμενα 22.100 €.
Βοηθήστε μας να στεγάσουμε το ποίμνιο της Ddegeya. Και ένα ευρώ βοηθάει.

 

20 Απριλίου 2010

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

10 Ιουλίου 2012

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Ο Ναός τον Ιούλιο του 2012, αφότου είχαν σταματήσει οι εργασίες.

28 Απριλίου 2014

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

8 Μαΐου 2014

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
O Ιερός Ναός, όπως ήταν το Μάιο του 2014. Απομένει η τοποθέτηση τζαμιών στην οροφή, παραθύρων και θυρών, το εσωτερικό και εξωτερικό σοβάτισμα και η επίστρωση του δαπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου