Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΗΧΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ

 
Την Παρασκευή 28η Απριλίου 2017, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή προς την ΑΘΠ τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο Α΄, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Κάιρο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αίγυπτο, με αφορμή την συμμετοχή του στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη, του Ιδρύματος Al-Azhar.
Στη λαμπρή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ιστορική Μονή, παρίσταντο οι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ.Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, ο Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφων και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής. Επίσης, παρευρέθησαν ο κ. Χρήστος Καβαλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου με Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής, ο κ.Σάμερ Χούρι, Πρόεδρος των Αραβοφώνων Ορθοδόξων με Μέλη της Αραβοφώνου Κοινότητας, Εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, οι οποίοι βρίσκονται στο Κάιρο με αφορμή το Διαθρησκειακό Συνέδριο, εκπρόσωποι πολλών Σωματείων, Έλληνες και Αραβόφωνοι Πρόσκοποι και πολύς κόσμος.
Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου ως το σπουδαιότερο γεγονός μετά Θυρανοίξια του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, που πραγματοποιήθηκαν προ δύο ετών.
 
Περισσότερα...http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1267#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου